Facebook Toestaan Niet toestaan

HHC in oefenduel te sterk voor Staphorst

14 maart 2023 21:45

Jan Vosjan

Onder het toeziend oog van zo’n 150 toeschouwers speelde HHC een oefenwedstrijd tegen Staphorst en HZVV. Pascal Diender had zijn selectie over twee teams verdeeld zodat er zoveel mogelijk speelminuten konden worden gemaakt na de ingelaste vrije zaterdag. Dit verslag gaat over de match op het eigen sportpark. In nuttige wedstrijd met krachtige tegenstand werd het uiteindelijk 3-1.

Nauwelijks had het beginsignaal geklonken op een frisse Boshoek of de thuisclub keek al tegen een achterstand aan. Na een handige combinatie schoof Haanstra de 0-1 onder Borgman door. Het betekende dat HHC onmiddellijk in de achtervolging moest, Sander Egbers, wegens absentie van Rob van der Leij in de spits geposteerd, was in minuut 7 dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot van dichtbij ging maar rakelings over.

Het spelbeeld toonde een dominant HHC en een Staphorst dat daar af en toe onderuit wist te voetballen. In de 23e minuut trok HHC de stand gelijk, een voorzet van Bouws vanaf rechts viel bij de tweede paal pardoes binnen, 1-1.
In de 34e minuut kreeg Staphorst een strafschop, doelpuntenmaker Haanstra kreeg een duwtje in de 16, scheidsrechter Paarhuis vond het een penalty en dus ging de bal op de stip. Kjeld Engberts meldde zich voor de pingel maar hij stuitte op doelman Borgman die de inzet klemvast had. In de daaropvolgende aanval was Sander Egbers trefzeker voor de Oranjehemden en zette de 2-1 op het scorebord. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht voor een kopje thee.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste. De thuisploeg was de bovenliggende partij en Staphorst probeerde aan te vallen daar waar het kon. Het leverde in het eerste kwartier na rust kansen op voor beide goals zonder dat het tot doelpunten leidde. In de 71e minuut is het Hardijk, vanaf eigen helft de diepte in gestuurd, die beheerst de 3-1 maakt. Oog in oog met goalie Jorick Maats, volgend seizoen HHC’er, twijfelt hij niet en scoort.

Langzaam doofde daarna het heilige vuur op een steeds kouder wordende Boshoek. Beide ploegen verloren hun nauwkeurigheid wat resulteerde enige slordigheden. Na exact 90 minuten vond arbiter Paarhuis het welletjes en stuurde beide teams naar de hopelijk warme douches.

Zaterdag is er een inhaaldag, HHC staat daarin niet op het programma en heeft een vrije middag.

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Bouws, Mulder, Fatima, Manuhutu, Klok, Jones, Mannes, Hardijk, Reinders, Egbers.
Opstelling Staphorst: Maats, Mulder, Zwiers, Muis, Luchtenberg, Engbers, Quispel,  Schra, V/d Brink, Van ’t Ende, Haanstra.

Arbitrage: Maurice Paarhuis (arbiter), Jos Olsman en Koen Staarman.

Foto's: Sportfoto-Oost