Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 05

HHC O19 gaat door in bekertoernooi.

Op een winderig sportpark de Boekweit te Dedemsvaart werd ook de derde bekerwedstrijd gewonnen in de wedstrijd tegen JVC O19-1.

In een fysieke wedstrijd lukte het HHC in de eerste helft nauwelijks om kansen te creeren tegen het fel voetballende JVC. Er werd teveel de lange bal gehanteerd. De ruststand van 0-0 was dan ook een goede weerspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na de rust werd HHC wel wat dreigender en voetballend meer aanwezig op de helft van de tegenstander. De wedstrijd kantelde in de 67ste minuut toen de scheidsrechter HHC een penalty gaf nadat Milan Oelen onderuit werd geduwd bij een corner. Tom Bekman wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 0-1. JVC moest komen en er ontstond meer ruimte waar HHC van profiteerde. In de 77ste minuut creerde Ivan Eggengoor ruimte in de zestienmeter en wist Tom Bekman te bereiken die de 0-2 eenvoudig intikte. Na een prachtige voorzet van Niek op 't Ende scoorde Jasper Spanjaart in de 84ste minuut de 0-3 en was het verzet van JVC defintief gebroken. Vlak voor tijd scoorden JVC de 1-3 wat ook de eindstand werd.

HHC nam in een matig gespeelde wedstrijd de punten mee en gaat daarmee ongeslagen door naar de volgende bekerronde.

HHC O19-1

Huisjes, Buist (‘64 Spanjaart), Hutten, Oelen, Kroesen, op 't Ende, Dries, Eggengoor, Lamberink (‘64 Akkerman), Bekman, Veneman.

HHC O19-1 wint ook tweede bekerwedstrijd.

Vroomshoopse Boys O19-1 - HHC O19-1 1-5 (0-2)

Om half 3 werd er afgetrapt uit tegen Vroomshoopse Boys O19-1. HHC speelde gedreven en zette vroeg druk. Na 14 minuten kwam HHC O19-1 op 0-1 na een prachtig afstandschot van Milan Dries. HHC bleef goed voetballen en vlak voor rust werd het zelfs 0-2, nadat Kas Lamberink alleen op de keeper afging en de bal via een scrimmage in het doel verdween. De 0-2 was verdiend te noemen zeker gezien de intensiteit waarmee HHC O19-1 speelde.

Na de rust bleef HHC domineren en in de 51 ste minuut was het Ivan Eggengoor die na een prachtige solo in de zestienmeter de bal beheerst inschoot en de 0-3 op de borden zette. De wedstrijd werd in die fase wel wat harder met wat kleine ruzietjes op het veld. Jasper Spanjaart scoorde vervolgens na 60 minuten de 0-4. HHC geloofde het wel, wat nog leidde tot een tegendoelpunt 6 minuten voor tijd. HHC kon nog 1 x scoren dank zij een doelpunt van Tom Bekman, waarmee de eindstand van 1-5 kon worden vastgelegd.

HHC O19-1 speelde vandaag een groot deel van de wedstrijd goed voetbal met de intentie om te winnen. Volgende week speelt HHC O19-1 de bekerwedstrijd in Dedemsvaart tegen JVC O19-1. Hier wordt bepaald wie deze bekerronde wint en doorgaat.