Wedstrijdverslagen

Rohda Raalte O19-1 – HHC O19-1

In deze topper in de vierde divisie begon HHC met 9 dramatische minuten. Elke aanval van Rohda leidde een doelpunt in, door slordig verdedigen en onnodig balverlies in het eigen zestien metergebied. Binnen negen minuten stond het dan ook al 3-0 voor Rohda Raalte. Gedurende de eerste helft rechtte HHC de rug en speelde alleen nog maar op de helft van de tegenstander. Dat resulteerde in drie doelpunten, waarvan twee door Timo Akkerman  en 1 vlak voor rust door Kas Lamberink. De 3-0 achterstand was met de rust omgebogen naar een 3-3 gelijkspel.

De spirit waarmee HHC afsloot doofde vrij snel in de tweede helft. Eerst was er een penalty voor Rohda die uitstekend werd gekeerd door Stijn Huisjes, maar een minuut later lag de 4-3 voor Rohda er alsnog in. Een hoekschop werd niet goed verwerkt in de 5 meter, waardoor Rohda eenvoudig kon binnentikken. De rest van de wedstrijd was opnieuw voor HHC, maar gescoord werd er niet, ondanks vele kansen. HHC liep vandaag onnodig een behoorlijke dreun op door vooral van zichzelf te verliezen.

Vier slordige momenten in het eigen  zestienmetergebied waren fataal en ondanks 80% balbezit ging HHC zonder punten richting Hardenberg.

HHC O19-1

Huisjes, Kroese, Hutten, Oelen, Altena, Dries, Eggengoor (’69 Buist), Spanjaart (’46 Zwikker), Akkerman (’50 Bekman), Lamberink, Veneman.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HHC O19-1 - Bon Boys O19-1

HHC won vandaag met 3-1 na een moeizame wedstrijd van Bon Boys O19-1.

HHC had vandaag moeite met het eigen spel en de omschakeling van aanval naar verdediging. Bon Boys hanteerde veel de lange bal en was daarmee succesvol omdat hun middenvelders tussen de linies door een aantal keren tussen de verdediging en de keeper opdoken. Dat leidde al meteen tot de 0-1 in de zesde minuut. HHC mocht blij zijn in het eerste kwartier niet verder op achterstand te komen, waarbij er veel balverlies werd geleden door lopen met de bal en teveel mensen voor de bal voetbalden. HHC herpakte zich enigszins en dat leidde tot wat voorzichtige speldenprikken. In de 19e minuut kwam Kas Lamberink goed door via links en werd de voorzet door een handsbal tenietgedaan wat een penalty opleverde. Deze werd gedecideerd ingeschoten door Kas Lamberink waardoor het weer gelijk werd. In de 28ste minuut kreeg Niek op ’t Ende na een misvatting van de keeper zomaar in de voet en kon beheerst vanaf 20 meter de 2-1 binnenschieten. HHC werd wel beter en teisterde onder andere de paal, maar de kwetsbaarheid in de omschakeling bleef aanwezig.

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk al was er meer controle op de gehanteerde tactiek van Bon Boys. Er werden te weinig kansen gecreëerd. 10 minuten voor tijd was er een prachtig aanval van HHC. Milan Dries stuurde op rechts Timo Akkerman weg die de buiten de zestien meter vrijstaande Ivan Eggengoor bereikte die hem prachtig binnenschoot en daarmee de eindstand op 3-1 bracht.

HHC O19-1

Huisjes, Buist (’46 Altena), Oelen, Hutten, Kroese, Dries, Eggengoor,

Op ’t Ende (‘75 van Haren), Spanjaard (’52 Akkerman), Lamberink, Veneman.

HHC O19-1 -Nunspeet O19-1

Op de Boshoek kwam HHC vandaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Nunspeet niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Tegen een zeer verdedigende tegenstander had HHC moeite om bij de goal van de tegenstander te komen. Met name in en rond de 16 meter was er onvoldoende samenspel en creativiteit om de Nunspeet keeper pijn te doen. HHC was de bovenliggende partij, maar Nunspeet wist in de omschakeling bij balverlies van HHC razendsnel bij de goal van HHC te komen. In de 34ste minuut na opnieuw onnodig balverlies van HHC scoorde Nunspeet dan ook de 0-1, wat ook de tussenstand was met de rust.

Na de rust ging het opnieuw mis toen HHC met veel mensen voor de bal speelde en in de omschakeling opnieuw tegen een doelpunt opliep. Na 54 minuten stond het 0-2. In daaropvolgende magische 5 minuten wist HHC de wedstrijd te doen kantelen na een goal van Wietze in de 59ste minuut en een kopbal van  Timo (60ste minuut) en een schot van Tom (62ste minuut). HHC was voortdurend in balbezit al werd de wedstrijd  in deze fase ontsierd door een rode kaart voor Nunspeet en een gele kaart voor HHC. Er waren kansen genoeg tegen 10 man van Nunspeet, maar HHC verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen. In de laatste minuut was het Nunspeet die de 3-3 liet aantekenen en zeer tevreden was met het behaalde punt.

HHC vergat vandaag de tegenstander pijn te doen en speelde het verdedigende Nunspeet in de kaart door slordig balverlies, slechte omschakelmomenten en niet rigoreus verdedigen.

HHC O19-1

Huisjes, Kroese, Oelen, Hutten, Altena (Buist '69), Spanjaart, Eggengoor (Bekman '55), Dries, Akkerman, Lamberink, Veneman (Zegiri '81).

JO19-1 start beker met overwinning

In een matige wedstrijd van HHC O19-1 werd vandaag op de Boshoek met 3-1 gewonnen van Den Ham O19-1.

HHC O19-1 speelde een matige eerste helft. Het duurde tot de 33ste minuut voordat de eerste goal viel. Na een voorzet van Timo scoorde Milan Veneman de verdiende 1-0. HHC O19-1 kwam vlak voor rust op 2-0. Na goed doorjagen van Jasper kon Timo de bal binnenschieten en was de 2-0 een feit.

Na de rust bleef het tempo te laag om de tegenstander echt pijn te doen. In de 51ste minuut scoorde Kas de 3-0 na een voorzet van Milan Veneman. HHC zat op rozen en de wedstrijd viel op slot. Den Ham wist na een onachtzaamheid in de 68ste minuut ook nog de 3-1 te scoren, maar verder liet HHC het niet komen.

Een matige wedstrijd met een te laag tempo en een matige omschakeling bij balverlies. Volgende week speelt HHC de tweede bekerwedstrijd uit bij Vroomshoopse boys.