HHC Hardenberg speelt voor het eerst sinds maanden weer een wedstrijd

3 - 3

Harkemase Boys 1

24 juli 2021 14:30

Was het vorige week zaterdag door omstandigheden niet mogelijk om de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 21-22 te spelen; vandaag waren de mannen van het eerste elftal in staat zich voetballend te tonen aan het publiek, dat met maximaal 200 personen naar de Boshoek was getogen om daar, voor het eerst sinds begin oktober 2020, een wedstrijd te aanschouwen.

De tegenstander was de selectie van Harkemase Boys. Daar is ‘oud HHC assistent Bosma’ de verantwoordelijke man. Er ontspon zich vooral in de eerste elftal een leuke wedstrijd, waarbij vooral HHC Hardenberg de boventoon voerde. Al na negen minuten belandde de bal op de stip, na een overtreding op Gersom Klok. Jari Oosterwijk wist deze mogelijkheid niet om te zetten in de eerste goal.  Wel viel op, dat hij bij veel van het spel van de voorwaartsen van HHC betroken was.

Gedurende het eerste half uur was het HHC Hardenberg dat de toon zette en makkelijk combinerend het spel domineerde.  Pas na dat half uur ontstond er enige druk van de kant van Harkemase Boys, dat overigens werd gevolgd door een doelpunt van Jurjen Mannes die een foutief geplaatste bal van de verdediging van Harkema omzette in een prima doelpunt voor HHC Hardenberg.

Door de bank genomen werd een verdienstelijke wedstrijd gespeeld, waarbij de selectie van HHC Hardenberg al een redelijk fitte indruk maakte. Voor rust maakte een goed vrijgespeelde Glenn Kobussen de 2-0.  Op de valreep van de eerste helft maakte Harkemase Boys de aansluitingstreffer, 2-1

Kort na rust, nadat er veel nieuwe spelers waren ingezet, maakte “good old” Rob van der Lei de 3-1, nadat nieuwkomer Martijn Bolks de bal hard op de lat  uiteen deed spatten.

In de verdere tweede helft wist HHC Hardenberg, niet meer te scoren. Harkema echter wel. In de allerlaatste minuut tekenden zij zelfs de 3-3 aan en konden beide partijen elkaar de hand schudden.

Fijn, dat er weer gevoetbald wordt en we wensen de trainers van HHC Hardenberg veel wijsheid toe in de samenstelling van het nieuwe elftal.