HHC Hardenberg overtuigt niet tegen USV Hercules: 3-3

USV Hercules 1 (zon)

3 - 3

31 juli 2021 15:00

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding is, net zoals vorige week, geëindigd in een gelijkspel. Tegen derdedivisionist USV Hercules werd het eveneens 3-3 op Utrechtse bodem. In zowel de beginfase van de eerste als tweede helft wist de tegenstander te scoren, HHC Hardenberg leek er alsnog met de winst vandoor te gaan. Maar in de blessuretijd konden de blauw-witten alsnog de gelijkmaker realiseren.

“De eerste twintig minuten staan we niet goed en doen we te weinig om echt in het duel te komen”, zou trainer Bert van Hunenstijn van HHC Hardenberg achteraf zeggen. Hij was niet tevreden, zeker niet omdat de Utrechters al na vijf minuten op 1-0 voorsprong kwamen door een verkeerd ingeschatte terugspeelbal. Daarna kwam echt goed spel niet van de grond aan de Hardenbergse zijde. “We waren te gemakzuchtig en afwachtend”, zei de hoofdtrainer. “We kwamen daarna goed in de wedstrijd, bepalend.”

En dat bracht direct resultaat. In de 36ste minuut kon Rick Hemmink de 1-1 in het net schieten. Na rust hoopte HHC de stijgende lijn te kunnen doorzetten, maar dat ging niet van een leien dakje. “We hadden geen goed veldspel. Als het niet loopt, moeten we er ook weer stevig in durven gaan. En niet dit je laten overkomen, veel meer initiatief nemen. Sommige jongens zijn nog te ver weg van hun fysieke en mentale gesteldheid om dat goed op te lossen”, stelde Van Hunenstijn na afloop. Want na acht minuten spelen na rust kwam Hercules al op 2-1, om vervolgens twee minuten laten geconfronteerd te worden met Hemmink’s tweede goal van de middag: 2-2.

Na 65 minuten spelen kwam HHC voor het eerst op voorsprong. Steff Kaptein tekende voor het vijfde doelpunt van de middag en een halfuur lang leek dat zo te blijven. Totdat in de vierde minuut van de blessuretijd de derdedivisionist toch nog langszij kwam. Er is nog werk aan de winkel dus voor de Hardenbergers. Maar Van Hunenstijn heeft hoop: “Het heeft tijd nodig, maar je bent wel een Tweede Divisie-vereniging. De jongens moeten veel meer van zichzelf eisen. Het opstapniveau moet hoger zijn.”

Opstelling HHC Hardenberg eerste helft: Nijland, Görtz, Church, Hardijk, Kobussen, Van der Leij, Van de Belt, Hemmink, Klok, Mannes en Reinders.

Opstelling HHC Hardenberg tweede helft: Nijland, Etten, Church, Hardijk, Oosterwijk, Kieft, Hamhuis, Hemmink (60/Fatima), Klok (60/Egbers), Mannes (60/Van de Belt) en Kaptein.

Vanwege persoonlijke omstandigheden was de fotograaf afwezig, daardoor is er geen fotoserie van de wedstrijd.