HHC proeft het zoet der overwinning

2 - 0

PEC Zwolle O21 (zon)

7 augustus 2021 13:30

Onder een hemel waarin zon en wolken vechten om dominantie speelde HHC de vierde wedstrijd van de voorbereiding. Tegenstanders was  PEC Zwolle O21. Voor de gelegenheid werd er uitgeweken naar  het natuurgas van veld 7 omdat het hoofdveld wordt gespaard voor de competitie.

HHC trad aan met een middenveld waarin een plaats voor Gersom Klok was gereserveerd. Samen met Kobussen en Mannes vormden hij het trio middenvelders van waaruit het elftal werd gedirigeerd.  Church en van de Belt posteerden zich op de links- en rechtsback posities. De toekomst zal uitwijzen of   we een glimp van de aankomende basis hebben gezien. Met Bouws en Manuhutu nog niet wedstrijdfit heeft Bert van Hunenstijn in elk geval keus op de backposities. Als zij hersteld zijn zal Joerie Church  met Görtz en Fatima de concurrentie aan moeten gaan voor een centrale plaats in de verdediging.

Het eerste half uur kenmerkte zich door aanvallende impulsen van beide partijen. PEC slaagde hierin het best zonder dat het echt gevaarlijk werd voor doelman Nijland. Anderszijds slaagde HHC er niet in spits Jari Oosterwijk in stelling te brengen. Er werden in hoog tempo  felle duels uitgevochten waarin zowel de oranjehemden als de blauwvingers niet schroomden aan de handrem te trekken. Zonder dat het overigens onsportief werd. In de 44e minuut moest Ramon Nijland de volle lengte van zijn rechterbeen inzetten om een schot van binnen de 16 te neutraliseren. Tegen het  einde van de eerste helft klopte PEC met zware vuist op de deur maar het  wist het niet te scoren. Ook een strak schot over de grond werd vakkundig gestopt door de Hardenberger goalie.

De rust werd zodoende met de brilstand bereikt en zonder wissels werd aan de tweede helft begonnen.

Vroeg in  tweede helft mocht Rick Hemmink een vrije trap nemen. Vanaf 25 meter probeerde hij de Zwolse goalie te verschalken maar deze keerde zijn schot bekwaam. Wel liet HHC zien aanvallend meer te willen brengen  dan in het eerste bedrijf. Het was echter PEC dat voor het eerst gevaarlijk werd.  Balverlies op het middenveld leidde een Zwolsche aanval in. Nijland, de paal en wederom Nijland brachten redding. Even later was het Hardijk die de diepte zocht, zijn aanval bereikte net niet het hoofd van Oosterwijk en stierf in schoonheid.

In de 60e minuut kwamen, Reinders, Kaptein en van der Leij voor Oosterwijk, Hemmink en Hardijk. Deze aanvallende impuls leverde al snel een aanval op die door de keeper tot corner werd verwerkt.  Fatima kopte formidabel in, inclusief harde stuit op de grond maar keeper Schendelaar had de bal klemvast. Achterin kwam Hamhuis voor Görtz, ook Etten, Kieft en Egbers maakten hun opwachting binnen de lijnen. Deze laatste kwam een teenlengte te kort om een pass van Van der Leij langs de keeper te schuiven.

Aanvallend maakte HHC er veel meer werk van dan in de eerste helft en in de 82e minuut werden deze intenties beloond. Op een uitstekende pass van Rob van der Leij was het Sander Egbers die met een schuiver de 1-0 op het scorebord zette. Even later kopte de nummer 9 zelf net naast op een voorzet over rechts van Kaptein.

Even later was het wel raak voor de kopsterke Groninger, op een aanval door het midden werkt hij de bal achter doelman Schendelaar. Het betekende tevens de eerste overwinning voor HHC en dat is altijd een lekker gevoel. Coach Van Hunenstijn noemde na afloop dit de meest overtuigende wedstrijd van de voorbereiding. Dinsdag speelt de ploeg in en tegen Staphorst, zaterdag wacht competitiegenoot Spakenburg.