Dominerend HHC krijgt veel kansen tegen AFC, maar scoort niet

De Boelelaan 50
1082LR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

Ondanks flinke mogelijkheden heeft HHC Hardenberg gelijkgespeeld tegen AFC Amsterdam. Op de Zuidas van de hoofdstad was de ploeg van afzwaaiend trainer Bert van Hunenstijn het beste, maar de punten moesten vanwege het ontbreken van een doelpunt verdeeld worden.

Al in de beginfase kreeg HHC een kans. Centrale verdediger Serge Fatima dook op halverwege de helft van AFC en schoot de bal laag richting de rechterkant van het doel. Doelman Gijs van Zetten moest duiken om de bal te pakken. Even later creëerde Matthijs Hardijk een mogelijkheid. Hij stormde op het doel van AFC af en dwong de doelman om de bal over de achterlijn te tikken.

Na twintig minuten moest Van Hunenstijn al noodgedwongen wisselen toen aanvoerder Glenn Kobussen uitviel. Hij liet Danny Bouws op de rechtsbackpositie invallen, waardoor Gersom Klok - zoals eerder in het seizoen al gebeurde – doorschoof naar rechtshalf. Na gevaarlijke momenten van onder andere Jesper Drost gingen beide ploegen naar de kleedkamers voor de thee, maar niet voordat de thuisploeg een penalty mocht nemen. Door een handsbal van Bouws ging de bal op de stil, maar Thomas Verhaar schoot de bal rechts naast het doel van Nick Borgman.

In de tweede helft speelde HHC Hardenberg nog beter. Hoewel AFC het eerste kansje kreeg na de rust – een schot van Thomas Verhaar – was de eerste grote kans voor de ploeg uit het oosten. Gersom Klok gaf de bal van rechts, in een twee tegen één-situatie, aan Hardijk. Maar de buitenspeler van HHC schoot in plaats van naast op de keeper van de Amsterdammers. Maar ook Raily Ignacio werd gevaarlijk met een voorzet, die Joël Tillema op een haar na mistte.

Met nog een halfuur op de klok leek HHC op 0-1 te komen. Het schot van Matthijs Hardijk leek even de openingstreffer te worden, al bleek de rechterpaal in de weg te zitten. Terecht claimde HHC vervolgens een penalty, toen AFC-speler Cody Claver duidelijk hands maakte. Scheidsrechter Kevin Puts zag het echter niet zo. Tien minuten erna kreeg ook Fatima weer een kans, het lukte hem niet om in de kleine ruimte de bal goed te schieten. Goalie Van Zetten keepte zeer verdienstelijk en zou ongetwijfeld de man of the match zijn geworden. HHC bleef het proberen met kansen van Drost en Hardijk, maar slaagde er niet in om te scoren. Zo bleef het 0-0 tussen de flats langs de ring van Mokum.

Foto's: ProShots