De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft met 3-1 weten te winnen van degradant ASWH. Maar dat ging niet van een leien dakje. De eerste helft verliep erg stroef, al werd het net voor rust 1-1. Na de rust kon de nummer twee van de competitie op voorsprong komen. Met een penalty schoot Rob van der Leij zijn 98ste doelpunt binnen. Daarmee is hij topscorer aller tijden bij HHC.

Al in de twaalfde minuut kwamen de oranje-zwarten op achterstand. Lester Pires kreeg alle ruimte en schoot de bal van rechts goed binnen: 0-1. Voornamelijk Rob van der Leij kreeg in de eerste helft mogelijkheden, maar erg makkelijk ging het de Hardenbergers niet af. Pas vier minuten voor rust kwam de gelijkmaker. Van der Leij tikte de bal van dichtbij binnen en evenaarde Gerjan Wanders, die tot dat moment de meeste goals in het eerste van HHC had gemaakt.

Na een uur spelen kwamen er twee kansen voor rechtsback Danny Bouws. Ook hij slaagde er niet in om HHC Hardenberg op voorsprong te brengen. Even leek ASWH opnieuw te scoren, maar één op één met keeper Nick Borgman wist Sam van de Kreeke niet te scoren. Toen een kwartier voor het einde van de wedstrijd een penalty werd gegeven na een overtreding op Van der Leij, wist de spits van HHC daar optimaal van te profiteren: 2-1. Uiteindelijk maakte Yarick Dorst van ASWH het af met een eigen doelpunt een paar minuten voor het fluitsignaal: 3-1.

Foto's: ProShots