HHC Hardenberg wint voor het eerst in eigen huis

HHC 1

2 - 1

Rijnsb.Boys

Competitie

2e divisie Jack's League

Datum

18 september 2021 15:30

Scheidsrechter

M.F.M.G. Eijgelsheim

Accommodatie

Sportpark De Boshoek (HHC)
De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft achteraf bezien het duel met Rijnsburgse Boys al voor rust beslist. De oranje-zwarten wisten met twee doelpunten drie punten te garanderen. De club uit Zuid-Holland maakte met het een aansluitingstreffer nog spannend, maar dat mocht niet baten. Daardoor konden de supporters er ook na de wedstrijd een feestje van maken.

Al in de beginfase bleek HHC gevaarlijk. In de elfde minuut resulteerde dat al in een doelpunt. Jurjan Mannes verschalkte doelman Wesley Zonneveld met een kopbal, nadat hij de bal aangespeeld kreeg van Rob van der Leij: 1-0. De middenvelder was daarna opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Na bijna een halfuur verdubbelde HHC de score, spits Van der Leij maakte de 2-0 door de bal vanaf rechts in de hoek te schieten.

Na rust kreeg Rijnsburgse Boys meer ruimte om te voetballen. Zo creëerde Bram de Bruin een kansje, het schot werd gekeerd door HHC-doelman Nick Borgman. De Uien dwongen HHC wat terug, maar kregen de Hardenbergers niet over de knie. Een voorzet van Steff Kaptein werd bijna verzilverd door aanvoerder Glenn Kobussen, die er niet in slaagde de bal in te tikken. Ook Matthijs Hardijk zorgde meermaals voor gevaar.

Jeroen Spruijt maakte het met zijn 2-1 - hij kon Borgman links passeren - nog even spannend. HHC probeerde de wedstrijd definitief te beslissen met de 3-1, maar Mannes schoot op de lat. Uiteindelijk bleek dat, ook na een spannende slotfase met een enorme kans van Kaptein, de beslissende goal al gemaakt was. En dat was mede te danken aan Serge Fatima, die de bal in de 85ste minuut nog van de doellijn wist te halen na een knal van Delano Asante.

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Görtz, Fatima, Church, Hardijk (67/Reinders), Kobussen, Van der Leij, Etten, Kaptein, Klok en Mannes (83/Hemmink)

Wissels: Manuhutu, Oosterwijk, Hemmink, Bouws, Reinders, Nijland en Drost

Opstelling Rijnsburgse Boys: Zonneveld, Artien, Ros (46/De Bruin), Hudepohl (80/Duiker), Magan (71/Asante), Van der Moot, Zeldenrust (71/Van Otterlo), Zandbergen (46/Mieras), Spruijt, Koomen en Van der Plas

Wissels: Bekkers, Otterlo, Duiker, De Bruin, Asante en Mieras

51553534_ORANGE_PICTURES.jpg

Foto's: ProShots/Sportfoto-Oost/Orange Pictures

Delen
#Samen
maken
we
HHC

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!