De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft dankzij drie goals kort na rust gewonnen van AFC. De ploeg van Bert van Hunenstijn speelde een gelijkwaardige wedstrijd tegen de Amsterdammers, totdat de gasten overklast werden in vijf minuten tijd. De rood-zwarten kwamen daarna nog terug met twee goals, maar wisten geen punt veilig te stellen.

In de eerste helft kregen voornamelijk de Hardenbergers kansen. Rob van der Leij had na ruim twintig minuten een enorme dubbele kans, maar zijn schot werd op de lijn gekeerd. Ook Fatima en Gersom Klok waren dichtbij goals. Vijf minuten voor rust mocht ook AFC een duit in het zakje doen, maar slaagde daar niet in.

Na de pauze kon de scheidsrechter doelpunten noteren in de 50ste, 53ste en 54ste minuut. Het eerste doelpunt van Jesper Drost na een corner zorgde voor wat discussie ten aanzien van wel of niet buitenspel door Rob van der Leij, maar arbiter Frank de Winter keurde de goal goed. Binnen een tijdsbestek van twee minuten wist aanvaller Thomas Reinders zijn eerste én tweede doelpunt in het shirt van HHC Hardenberg te maken. Op aangeven van Ashwin Manuhutu maakt hij de 2-0 en onder toeziend oog van bezoeker en toekomstig bondscoach Ronald Koeman knalde hij ook de 3-0 binnen.

Toch maakte AFC het nog spannend. In de 81ste minuut scoorde Dalian Maatsen de 3-1 en in de eerste minuut van de blessuretijd maakte invaller Raily Ignacio de aansluitingstreffer: 3-2. In de resterende vier minuten van de extra speeltijd kreeg de ploeg nog een offensief, maar dat mocht niet baten. De drie punten gingen naar HHC Hardenberg, dat dankzij het doelsaldo op de derde plaats in de Jack's League staat na de overwinning.