Punt voor HHC, opnieuw problemen met afronden kansen

De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg blijft moeite houden met het afmaken van kansen. Daardoor bleef het op de Boshoek 1-1, waarbij de oranje-zwarten op het nippertje gelijk wisten te maken. Opnieuw werk aan de winkel voor de ploeg van Bert van Hunenstijn, maar het eerste punt biedt hoop.

Al in de eerste minuut komt TEC op voorsprong. Kevin Sterling loopt op het middenveld Joël Beukhof omver, waarna hij in balbezit komt en snel kan omschakelen. Zijn voorzet komt terecht bij Junior Ebobo, die de bal aanneemt en rechts langs een stilstaande Nick Borgman schiet: 0-1. Even daarna claimt de club uit Tiel ook nog een penalty, maar Sterling ging – ook in de ogen van de scheidsrechter – wel heel makkelijk liggen terwijl Serge Fatima niets te verwijten viel.

Na negen minuten krijgt HHC een enorme kans wanneer Fatima een voorzet van Jurjan Mannes doorkopt naar Steff Kaptein. TEC-keeper Kees Heemskerk weet ternauwernood te voorkomen dat de gelijkmaker valt. De grootste kans van de eerste helft komt na een kwartier spelen op naam van Matthijs Hardijk. Waar de voorzet van Kaptein op de vijfmeterlijn valt, trapt de aanvaller met veel kracht de bal tegen de paal.

Na rust krijgen invaller Rob van der Leij (schiet bal naast) en Mannes (raakt de bal verkeerd) twee aardige kansen. Ook Etten creëert mogelijkheden, maar slaagt er eveneens niet in om te scoren. Even lijkt het dat Fatima de tussenstand op gelijke hoogte brengt, al heeft ook hij de pech dat zijn kopbal niet een doelpunt wordt. Uiteindelijk weet HHC Hardenberg toch nog een punt te pakken doordat Tom van der Neut verdediger Fatima naar de grond trekt in de zestien: penalty. Van der Leij wist daardoor de eerste HHC-goal van het seizoen te maken.

Opstelling HHC: Borgman, Fatima, Church, Beukhof (46/Görtz), Hardijk (80/Reinders), Kobussen, Etten, Oosterwijk (46/Van der Leij), Kaptein (68/Bouws), Klok en Mannes (68/Hemmink)

Wissels HHC: Görtz, Manuhutu, Van der Leij, Hemmink, Bouws, Reinders en Nijland

Opstelling TEC: Heemskerk, Klooster (21/Beijer), Van der Neut, Van Rijn, Bosz, Vreekamo, Ebobo, Hoffman (68/Boonstoppel), Sterling (82/Van Essen), Aamri en Desrosiers

Wissels TEC: Van Essen, Boonstoppel, Beijer, Prinsen, Mahmudov en Swaneveld

Foto's: ProShots/Ron Jonker