Sportlaan 10
1131BK
VOLENDAM
tel. 0299-369400

HHC Hardenberg is er zaterdag in geslaagd een voorsprong van 0-4 bijna weg te geven. In drie minuten tijd maakte Jong FC Volendam drie doelpunten in de slotfase van het duel. De Hardenbergse driepunter werd overschaduwd vanwege een nare blessure van basisspeler Serge Fatima, die met een brancard het veld af moest.

De eerste momentjes in de wedstrijd kwamen op naam van Jong FC Volendam, dat vrijdag hun hoofdmacht zag promoveren naar de Eredivisie. Halverwege de eerste helft viel de eerste treffer van de middag. Een scherpe assist van Jesper Drost benutte Matías Jones, die met een laag schot de 0-1 maakte. Na kansen van Danny Bouws en Serge Fatima die niet voorbij de doelman kwamen, lukte Gersom Klok het wel. Hij stond na een voorzet van Thomas Reinders op de goede plek en tikte de bal in het net. Met een kopbal op de paal voor Joerie Church en een kans voor Thomas Reinders had het nog 0-3 kunnen worden, maar dat lukte voor rust niet.

De spelers kwamen fris uit de kleedkamer, maar schrokken zich rot binnen enkele minuten. Centrale verdediger Serge Fatima raakte flink geblesseerd aan zijn enkel en kermde het uit van de pijn. Heftig voor de speler, maar ook voor zijn teamgenoten die machteloos moesten toekijken. Die energie werd omgezet in een doelpunt, Gersom Klok maakte op aangeven van Jesper Drost de 0-3. Drost maakte vervolgens zelf ook nog een doelpunt op aangeven van Thomas Reinders.

Ruim vijf minuten voor tijd begon het vuurtje bij Jong FC Volendam te branden. Milan Zonneveld schoot de bal vanuit de zestien door de benen van keeper Nick Borgman. Twee minuten later maakte Koen Blommestijn de 2-4 en vervolgens was Kevin Görtz met een eigen doelpunt de maker van de 3-4. Een overtreding van HHC Hardenberg in de zestien waarna Volendam een penalty claimde, werd vervolgens niet als strafschop beoordeeld. En dus kwam de ploeg uit het oosten met de schrik vrij.

Foto's: ProShots