De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op de eerste speeldag in oktober boekte HHC een verdiende overwinning op Jong Volendam. Binnen het uur stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op de borden. Na een snelle 1-0 en goals vlak voor en na rust kwam de zege geen moment in gevaar. Uiteindelijk werd het 3-1. Het was de derde overwinning van het seizoen. Het team van Bert van Hunenstijn maakte hierdoor een sprongetje op de ranglijst.

Op een goed gevulde Boshoek speelde HHC een thuiswedstrijd tegen de jongelingen van Eerste Divisionist Volendam. Trainer Bert van Hunenstijn zag zich genoodzaakt zijn team op enkele plaatsen aan te wijzigen. Rob van der Leij en Kevin Görtz herstellen op de tribune. Jari Oosterwijk en Thomas Reinders zijn de  vervangers. Serge Fatima is hersteld en neemt zijn plaats centraal in de verdediging weer  in.

HHC koos direct de aanval en liet over de intenties van vanmiddag geen twijfel bestaan. Al in de eerste minuut werd het dreigend voor Volendammer goalie Dion Vlak. In de 8e minuut is het Jesper Drost die zijn eerste goal voor HHC maakt. Een assist van Etten wordt met een droge schuiver tot doelpunt gepromoveerd. Enkele minuten later was het Thomas Reinders die na een vlotte solo in het zijnet schoot. Volendam meldde  zich voorin met een geplaatste vrije trap waar Borgman kundig op redde. In de 18e minuut was het Achraf Douiri die de 16 in slalomde. Zijn inzet ging maar net naast.

Er ontstond druk op de Hardenberger veldhelft. HHC zakte  in maar kwam er in de 24e minuut venijnig uit. Een schot van Jesper Dros werd echter  simpel gepakt door de Volendammer doelman. Vlak na het halve uur moest Nick Borgman ingrijpen op een schot van een meter of 12. De Volendammers, ontevreden over de tussenstand, zochten nadrukkelijker de aanval. Deze bal had er ook zomaar in gekund.
Uit een snelle counter bereikte Klok het hoofd van Jari Oosterwijk. Zijn inzet miste net het beetje geluk dat we de spits zo gunnen. In de 43minuut  is het wederom Jesper Dros die knap inschiet. Hij zet vlak voor rust een comfortabele 2-0 op het scorebord! Zijn harde schot met rechts is Dion Vlak te machtig.

HHC zocht de, en bevrijdende, derde goal, Rutger Etten testte de Volendammer goalie met een schot van afstand. In de 58e minuut was het Glenn Kobussen die de 3-0 maakte. Na een aanval over diverse schijven schoof hij van dichtbij binnen. Het Volendamse verzet leek hiermee wel gebroken, de oranjehemden kregen enkele opgelegde kansen die niet werden benut. In de 78e minuut scoorde Volendam wel, na een stijlvolle redding op een eerder schot moest Nick Borgman capituleren op deze inzet. Het restant van de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld.