Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

HHC Hardenberg is zaterdagmiddag met één punt in de bus vertrokken naar haar thuisbasis. In Hendrik-Ido-Ambacht speelde de ploeg 1-1 gelijk tegen ASWH. In de slotfase van de eerste helft werd in een tijdsbestek van twee minuten de eindstand bepaald.

In de beginfase van het duel nam HHC het initiatief, maar pas na negentien minuten volgde de eerste kans van de oranje-zwarten. Thomas Reinders schoot de bal net links naast het doel. Ook ASWH had gevaarlijke aanvallen, maar tot echt enorme kansen kwam het niet. Tot het moment van het eerste doelpunt, toen Lester Pires de bal hard in de netten achter Nick Borgman schoot: 1-0. Maar kort daarna gaat Rutger Etten over de knie van Levi Bouwense: penalty. Rick Hemmink – die door het vertrek van Jari Oosterwijk en de blessure van Rob van der Leij in de spits speelde – verzilverde de strafschop: 1-1.

Na de pauze kreeg ASWH de meeste kansen. Een schot van Luuk Admiraal een minuut na de start van de tweede helft zorgde bijna voor de 2-1. En de mogelijkheden bleven komen, waar HHC Hardenberg er niet heel veel tegenin kon brengen. Doelman Borgman zorgde voor een aantal puike reddingen. In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een enorme kans, maar zowel ASWH als Matthijs Hardijk konden niet de beslissende treffer maken.

Opstelling ASWH: Janssen, Drost, Dorst (87/Verhoeve), Van de Werp, Korporaal, Admiraal (87/Wissel), Eisden, Pires (73/Snepvangers), Brand (73/Bijl) en Bouwense

Wissels: Van de Kreeke, Wissel, Snepvangers, Kok, Verhoeve, Bijl en Van Eck

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Görtz, Fatima, Manuhutu, Kobussen, Etten, Hemmink (72/Egbers), Klok (93/Bouws), Mannes, Reinders (81/Kaptein) en Drost (81/Hardijk)

Wissels: Church, Beukhof, Hardijk, Egbers, Kaptein, Bouws en Nijland

Foto's: ProShots