HHC 1 - Capelle

HHC 1 - Capelle

Bekerperikelen

Dinsdag 21 september speelt HHC Hardenberg een bekerwedstrijd tegen oud competitiegenoot Capelle uit het gelijknamige Capelle aan den IJssel. In al haast lang vervlogen tijden troffen de verenigingen elkaar onder andere in de Topklasse. Nu door het lot aan elkaar gekoppeld in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Een snelle google leerde mij dat we op 5 december 2015 met 2-0 wonnen van de groen-witten. Goals van Glenn Kobussen en Koos Werkman zorgden voor het verschil. In april van dat jaar eindigde de uitwedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Zomaar wat random uitslagen van een aantal jaren geleden. Het biedt geen enkele zekerheid voor de dag van morgen natuurlijk. Behalve de zekerheid dat het geen gelijkspel gaat worden, want er gaat hoe dan ook een winnaar komen.

Wij van HHC weten hoe aangenaam en enerverend het bekertoernooi kan zijn, ik hoef maar even te zeggen; Feyenoord, NEC, PEC Zwolle, AZ en u begint al weemoedig te glimlachen. Een rijke stroom herinneringen schiet al lezende aan uw geestesoog voorbij. Het is dus van groot belang de volgende ronde te halen want dan worden immers ook de Eredivisieclubs in de, al dan niet warme, balletjes gestopt!

Bijkomend voordeel van deze “doordeweekse bekerronde” is dat u ook weer es kunt gaan genieten van een avondwedstrijd op een verlichte Boshoek. Neemt u wel even een jasje mee want het wordt al fris na 20:00 uur. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is ook nog eens gratis! En voor niks. Alleen de corona-app laten zien en u bent binnen.  U zult er dus geen Colditz gevoel aan overhouden. Een term die ik afgelopen zaterdag een supporter hoorde bezigen toen hij de Corona-maatregelen wilde duiden.

Colditz, u weet wel, die serie uit de jaren ’70 over een krijgsgevangenkamp uit de Tweede Wereldoorlog. In het prachtig gelegen slot, ergens gelegen in de buurt van Leipzig, werden vluchtgevaarlijke krijgsgevangenen geïnterneerd. De Duitsers achten ontsnappen hieruit onmogelijk maar de werkelijkheid bleek weerbarstiger. Hoewel het in de serie vooral gaat over Engelse officieren en hun vluchtpogingen waren het Nederlandse militairen die de eerste succesvolle ontsnappingszege boekten. Zij bereikten zelf het eigen land, wat in Colditz-termen een “homerun” werd genoemd.

Homeruns maken we in het voetbal niet en met de gastvrijheid zit het denk ik ook wel goed. Het gevoel dat u krijgsgevangen bent hoeft dus op onze mooie Boshoek niet te hebben. Hoogstens dat u gevangen bent door het boeiende en spannende spel dat de twee teams op de mat leggen. Capelle komt inmiddels uit in de Hoofdklasse en neemt daar de tweede positie in. Met 10 punten uit 4 wedstrijden werd nog niet verloren dit seizoen. Op sportpark ‘t Slot heeft men het vizier omhoog gericht. En is er de ambitie om naar de Derde Divisie te promoveren. Maar goed, bekerwedstrijden staan altijd op zichzelf noem zeg ik er clichématig bij.

Al met al zijn er weer voldoende redenen om in groten getale naar de Boshoek te komen. Afgelopen zaterdag was al goed te zien dat u de weg nog weet. Een fijne ontwikkeling beste voetbalvrienden!

Hoe dan ook, u bent van harte welkom. Ik herhaal het nog maar een keer: de toegang is gratis en de kantine is open. Om 20:00 laat scheidsrechter Robin Vereijken de aftrap verrichten, mentaal en vlaggenistisch wordt hij ondersteunt door Danny Kampinga en Lars Faber.

Graag tot dan!

Jan Vosjan

51402090_ORANGE_PICTURES.jpg

Kleedkamer

A&B
1&2

Wordt gespeeld op veld

Veld 1

Toernooi

Wedstrijd-nummer

2405

Scheidsrechter

R.J.T. Vereijken

Accommodatie

Sportpark De Boshoek (HHC)
De Boshoek 5 7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
18 sep 2021 HHC 1 - Rijnsb.Boys co 2 - 1
18 sep 2021 HHC 1 - F-league vr -  
11 sep 2021 Kon. HFC (zon) - HHC 1 co 0 - 1
11 sep 2021 HHC 1 - F-league vr -  
04 sep 2021 HHC 1 - TEC (zon) co 1 - 1

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
06 okt 2020 Buitenpost - Capelle be 1 - 1
20 sep 2017 Capelle - Roda JC be 0 - 5
23 aug 2017 Capelle - Altius 1 be 6 - 1
Delen
#Samen
maken
we
HHC

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!