De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft dinsdagavond met 2-3 verloren van Jong FC Groningen. Onder toezicht van een prachtige volle maan ging het vriendschappelijke treffen van start. Op een vochtig en snel hoofdveld waren het de jongelingen van de FC die de aanval zochten. Keeper Ramon Nijland kon in de tweede minuut meteen vol aan de bak. Een inzet van Alex Mortensen werd met behulp van de lat uit de goal gewerkt. Even later was hij in een 1op 1 met Luciano Valente de sterkste.

In de twaalfde minuut was het echter Joerie Church die een corner van Steff Kaptein binnenkopte. Het spel liet een aanvallend Groningen zien waar HHC zich regelmatig prima onderuit wist te voetballen. Er waren kansen voor beide goals waarbij Rob van der Leij aantal keren gevaarlijk voor keeper Jan Hoekstra verscheen.  Vlak voor het halve uur scoorde Groningen, Mortensen was eerder bij een slechte terugspeelbal dan Nijland. De aanvaller kon daarna simpel binnentikken. Dezelfde speler scoorde in 44e minuut nogmaals. Hetzelfde deed Kaptein op aangeven van Van der Leij zodat met een 2-2 tussenstand gerust werd.

Met diverse wisselingen werd aan het tweede bedrijf begonnen.  Het spelbeeld bleef grotendeels gelijk. Nijland greep goed in op een harde kopbal van Pim Betzema. Groningen zocht de aanval maar ook HHC was delen van de wedstrijd dominant. Met name Danny Bouws knokte zich vanaf de back positie veelvuldig naar de achterlijn. Op een kwartier voor tijd was de meeste energie wel verbruikt en kwam het tempo wat lager te liggen. Dat voorkwam niet dat Nijland moest passen op een inzet van Nikolas Talo. Van buiten de 16 zette hij met een hard schot de 2-3 op het bord. Dit was tevens de eindstand.

Opstelling HHC: Nijland, Fatima, Church, Manuhutu, Bouws, Kobussen, Etten, Hardijk, Kaptein, Van der Leij, Hemmink.

Opstelling Jong FC Groningen: Joosten, Kalley, Hoekstra, Olsson, Valente, Mortensen, Holder, Betzema, Meijer, Haddad, Gomes.

Foto's: Orange Pictures