De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van Excelsior Maassluis. Daarmee heeft de ploeg zich gevestigd op een gedeelte vierde plaats in de stand van de Jack's League. Na rust scoorde Jesper Drost, waarmee hij direct de eindstand op het scorebord zette.

Vanaf N34 verwelkomd door een groep fanatieke fans, voor de gelegenheid voorzien van rook en Bengaalsvuur, speelde HHC Hardenberg tegen Excelsior uit Maassluis. De wedstrijd stond gepland voor het inhaalweekend van 18 december. Doordat de KNVB alle reguliere wedstrijden heeft uitgesteld ontstond de mogelijkheid deze wedstrijd vandaag te spelen. Op een koud en regenachtig sportpark trokken de oranjehemden aan het langste eind daar waar een gelijkspel ook terecht zou zijn geweest. Door de overwinning dringt de ploeg van Bert van Hunenstijn de top 6 binnen.

Al in de beginfase moest Nick Borgman een balletje over de lat tikken. De daaropvolgende corner wist HHC net niet tot een kans uit te counteren. Een snelle actie van Hardijk bereikte Jurjan Mannes maar hij kon de bal niet onder controle krijgen. Rond de twintigste minuut kon Maasluis vrij voor keeper Borgman inkoppen. De spits wist zijn kopstoot echter niet de juiste richting mee te geven. HHC stelt daar een schot van Matthijs Hardijk tegenover. Die belandde op de knuisten van doelman Jean-Paul van Leeuwen. Beide teams kregen mogelijkheden de score te openen, slordigheidjes en goed keeperswerk stonden dat in de weg. Vlak voor rust werd Matthijs Hardijk, flink geraakt in een duel, vervangen door Joerie Church.

Maassluis opende het tweede bedrijf sterk. Binnen 5 minuten moest Borgman in actie komen op harde schoten en drie corners. Het was echter HHC dat de score openden. Jesper Dros kwam aan de linkerkant van het veld in balbezit.  Hij twijfelde niet en met een snoeihard schot liet hij keeper van Leeuwen kansloos. 1-0. In deze fase kenmerkte de wedstrijd zich door af en toe hard spel en slordige passing. Maasluis drong aan. Excelsior wisselde aanvallend om een goal te forceren. HHC kwam en via scherpe counters regelmatig fel uit. Tot uitgespeelde kansen en goals leidde het allemaal niet. Ook het slotoffensief van Maassluis, waarbij ook de goalie zich voorin meldde, bracht niet de zo begeerde gelijkmaker op het bord. HHC Hardenberg wint dus met 1-0 en klimt daarmee naar zesde stek.

Opstelling HHCHardenberg: Borgman, Görtz, Fatima, Manuhutu, Hardijk, Etten, Bouws, Klok, Mannes, Reinders en Drost.

Wissels: Church, Beukhof, Kaptein, Van de Belt, Hemmink, Hamhuis en Nijland.

Opstelling Excelsior Maassluis: Van Leeuwen, El Baad, Ringeling, Abbas, Statia, Van den Beemt, Omar Ouali, Wennekers, Van den Berg, Dercks en Urbanus.

Wissels: Robinson, Blij, Muis, Van der Kleij, Van Delft, Heuvelman en Tureaij.

Foto's: ProShots