Noordwijkerweg 53 A
2231NJ
RIJNSBURG
tel. 071-4021506

Een zuur gevoel overheerst binnen het eerste elftal van HHC Hardenberg. Directe concurrent Rijnsburgse Boys wist thuis met 2-1 te winnen van de Hardenbergers. Daarmee laten de oranje-zwarten hele dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap van de Jack's League.

In de eerste helft zaten zowel HHC als Rijnsburgse Boys aanvallend in de wedstrijd. Al na acht minuten opende Matthijs Hardijk de score. De gastheer verloor de bal op het middenveld, waardoor HHC kon omschakelen en niet ver voor het doel de 0-1 kon binnenschieten. Direct daarna had Rijnsburg wat mogelijkheden, waaronder een aardige kans voor Dani van der Moot.

Nadat een kwartier lang dynamisch spel zonder grote kansen, leek Rob van der Leij de 0-2 op zijn schoen te hebben. Hij kreeg de enorme kans na een voorzet van Hardijk en had de tweede goal van de middag moeten maken. Na kansen voor Van der Moot en Bert Koomen kreeg HHC Hardenberg opnieuw een flinke mogelijkheid tot scoren. Hardijk schoot na een scherpe voorzet van Thomas Reinders rakelings langs het doel van Wesley Zonneveld.

Tien minuten voor rust wist Rijnsburgse Boys op gelijke hoogte te komen. De bal kwam tegen de arm aan van verdediger Kevin Görtz, die op de plek van de geblesseerde Pascal Mulder speelde. Scheidsrechter Jorn te Kloeze zag er een strafschop in. Die werd benut door aanvaller Furhgill Zeldenrust: 1-1.

HHC ging vol vertrouwen de tweede helft in, maar kreeg al snel de deksel op de neus. Twee minuten na een kans van Koomen, die werd gekeerd door Nick Borgman, was het raak. Delano Asante wist net voor de goal de keeper te passeren: 2-1. En daar bleef het ook bij. De Hardenbergers claimden nog een penalty nadat de bal tegen de hand van een speler aan kwam, maar arbiter Te Kloeze wilde daar niet aan. Van der Leij kreeg vervolgens nog een enorme kans nadat hij de bal kopte uit een corner, maar de gelijkmaker viel niet in Rijnsburg. Met negen punten achterstand (en één duel minder) op AFC, moet de ploeg uit het oosten geluk hebben om nog mee te kunnen doen om het kampioenschap.

Foto's: ProShots