De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Met verve heeft HHC Hardenberg met ruime cijfers gewonnen van KVV Quick Boys. De oranje-zwarten wisten in de eerste helft twee keer te scoren en verdubbelden dit na rust. Na drie duels in de competitie heeft de ploeg nog geen tegendoelpunt gekregen en scoort het iedere wedstrijd meer.

De eerste echte mogelijkheid in de wedstrijd kwam op naam van Ashwin Manuhutu. Een scherpe steekpass van Jurjan Mannes gaf Matthijs Hardijk de gelegenheid om de bal voor te geven aan de linksback. Maar één op één met de keeper wist Manuhutu niet te scoren. Zes minuten later was het wel raak. Gersom Klok nam de rol van pinchhitter aan en knalde de bal binnen op aangeven van Jesper Drost: 1-0.

HHC bleef het publiek vermaken met mooie offensieven. Na een aardige counter van Hardijk was het de beurt aan Jesper Drost die één op één met de keeper tevergeefs probeerde de 2-0 te maken. Even leek de 1-1 in de lucht te hangen toen Quick Boys-speler Youssef El Kachati afstormde op Nick Borgman en oog in oog kwam te staan. De keeper van HHC reageerde attent en hield de bal vakkundig tegen. Een minuut later kwam Klok met een goed antwoord: de 2-0. Op aangeven van Danny Bouws maakte hij zijn tweede van de middag.

Kort na rust leek Klok de wedstrijd te beslissen, maar keeper Paul van der Helm verdedigde effectief het doel. De 31-jarige allrounder bleef gevaarlijk, met een voorzet op Hardijk was hij bijna verantwoordelijk voor een assist na zijn twee doelpunten. Ook Quick Boys gaf een aantal keer goed de bal voor, maar teamgenoten verzuimden ze te benutten. Na een kwartier in de tweede helft wist Jurjan Mannes het te beslissen: 3-0. Toen Serge Fatima de bal van de doellijn haalde na een knal van Dyllandro Panko, kwamen ze er niet meer aan te pas. Nadat Drost en Mike Veenstra nog het probeerden, maakte Rob van der Leij het af door in de negentigste minuut een penalty te benutten: 4-0. Hij maakte daarmee z’n honderdste doelpunt voor HHC.

Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman, Fatima, Manuhutu, Mulder, Hardijk, Kobussen, Drost, Jones, Bouws, Klok en Mannes.

Wissels: Görtz, Van der Leij, Etten, Reuvers, Veenstra, Brzezowski en Jordy Borgman.

Opstelling KVV Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Kamp, Bjelica, Van den Meiracker, Junte, Ket, Ogidi Nwankwo, El Kachati, Runderkamp en Beers.

Wissels: Mahmoed, Bekooij, Fabrie, Achahbar, Panka en Franken.

Foto's: ProShots