De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Met overtuigend spel heeft HHC Hardenberg zaterdag weten te winnen van Excelsior Maassluis. Daarmee deed de club goede zaken in de bovenste regionen van de Jack’s League. Directe concurrenten AFC, Katwijk, Rijnsburgse Boys en De Treffers verloren allemaal punten. Met één wedstrijd minder staat HHC op de vierde plek, op respectievelijk zeven, vijf en vier punten afstand van de top drie.

In de eerste helft had HHC behoorlijk wat kansen, maar er werd niet gescoord. Joerie Church begon met een schot naast het doel. Ook aanvoerder Glenn Kobussen probeerde het, zijn inzet ging over het doel. Ook Serge Fatima, die op scherp stond qua gele kaarten, had een mogelijkheid om met zijn hoofd te scoren en slaagde daar niet in. Matías Jones, Thomas Reinders en Matthijs Hardijk mochten het eveneens proberen, maar ook hun pogingen slaagden niet.

Na rust was dat anders. Thomas Reinders kreeg een assist op zijn naam nadat Glenn Kobussen uit tweede lijn opkwam en de score wist te openen: 1-0. Tien minuten later was het weer raak. Een scherpe voorzet van Danny Bouws bracht Jesper Drost in de gelegenheid het tweede doelpunt van de middag te maken. Hij raakte de bal goed en doelman Tom Boks kon de goal niet voorkomen. Ook bij het doelpunt erna was rechtsback Bouws betrokken. Hij ging naar de grond in het strafschopgebied en kreeg een penalty van arbiter Sander de Brito Roque. Drost verzilverde die en daarmee zette hij de eindstand op het scorebord: 3-0.

Foto's: ProShots