Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Het duel tussen HHC Hardenberg en VV IJsselmeervogels leek af te stevenen op een gelijkspel, maar drie minuten voor het einde van de wedstrijd wist de thuisploeg toch te scoren: 1-0. Daarmee verloor het team van Pascal Diender dure punten, want koploper AFC verloor en directe concurrenten VV Katwijk en Rijnsburgse Boys wisten te winnen.

In de eerste helft creëerden de ploegen weinig kansen, maar was HHC Hardenberg wel de betere partij. Een schot van Thomas Reinders belandde na negentien minuten naast de goal en na ruim een halfuur kreeg Rob van der Leij een enorme kans, al vond hij keeper Jaimy Schaap op zijn pad.

De rust was Jesper Drost dichtbij het geven van een veelbelovende voorzet, maar hij wist de bal niet bij zijn ploeggenoten te krijgen. Terwijl Youssef Blel van VV IJsselmeervogels rakelings naast schoot, was HHC Hardenberg alweer bezig met bedenken hoe ze de openingsgoal konden maken. Reinders lukte dat bijna, was het niet dat Bradley Martis de bal voor de goal weg wist te schieten.

Enorme kansen voor Rob van der Leij, Matthijs Hardijk en Glenn Kobussen werden eveneens niet verzilverd. Uiteindelijk maakte Gersom Klok een eigen doelpunt in de slotfase en Reinders schoot, net zoals Hardijk, op het aluminium. Daardoor moest HHC drie kostbare punten achterlaten op de Westmaat, waar de rood-witten de punten keihard nodig hebben.