HHC 1 - Kon. HFC (zon) - HHC Hardenberg

HHC 1 - Kon. HFC (zon)

HHC 1 - Kon. HFC (zon)

Over kunstterreur en Klepperman

Afgelopen zaterdag waren onze jongens vrij en zodoende ontstond er na de match tegen PEC Zwolle tijd voor een korte vakantie. Tijd om even het koppie leeg te maken, tijd om lekker afstand te nemen van het voetbal, tijd om weer lekker motivatie te tanken. U heeft waarschijnlijk net als ik de foto’s op Instagram voorbij zien komen. Serge Fatima stond naast de Eifeltoren en die stak maar nauwelijks boven hem uit, Rutger Etten zat in Berlijn en liet zich fotograferen bij Brandenburger Tor en Danny Bouws maakte samen met zijn vriendin de Efteling onveilig. En dat is slechts een heel beperkte greep uit het aanbod van ontspannende HHC’ers dat Instagram met ons deelde lieve voetbalvrienden en vriendinnen!

Het waren zomaar wat demonstraties van hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen. Uiteraard kan men daar ook op volledig andere wijze uiting aan geven. We hebben de laatste weken zelfs te maken gehad met demonstranten die een kunstwerk besmeurden met tomatensoep of aardappelpuree. Na hun daad lijmden zij zich snel vast aan de muur of het schilderij om zo hun daad wat meer cachet te geven, uiteraard vergezeld van passende veganistisch pacifistische teksten over armoede en de beperkingen van het grootkapitaal. Nu gaat mij dat soort zaken wat boven de pet en ik heb de indruk dat dit bij u ook zo is. Ik wil hiermee geenszins de indruk wekken uw intelligentie te onderschatten maar u lijkt mij als frequent lezer van deze stukjes geen fanatiek kunstdemonstrant. Mocht ik u daarmee tekort doen en hebt u onlangs plannen gemaakt om in ons eigen Hardenberg kunstzinnig te gaan demonstreren tegen globalisme, kapitalisme en vaginisme dan heeft u uiteraard mijn volle waardering. Dus mocht u de behoefte voelen zich vast te lijmen aan het standbeeld van de Klepperman nadat u een pan snert over onze bronzen nachtwaker heeft uitgegoten, mijn zegen heeft u. Gegarandeerd dat u er het RTV Oost nieuws mee haalt, of Dumpert.nl dat kan ook.

Zo lang u maar ontspannen toeleeft naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag vind ik het best.

En nu we het toch over voetbal hebben, eigenlijk mag de druk er wel weer wat op. De laatste overwinning dateert van 24 september toen er met 0-2 van TEC werd gewonnen. Daarna volgde een aantal gelijke spelen en wat nederlagen, maar een overwinning bleef uit. En dan komt zaterdag Koninklijke HFC op bezoek. De blik op de ranglijst leert ons dat de ploeg van Gert Jan Tamerus op een 10e plaats staat met 15 punten. Afgelopen tijd werd door diverse transfers duidelijk dat de Koninklijke flink werd leeggekocht door onder meer Spakenburg. Een grappenmaker op internet merkte op dat HFC ondanks deze kooplust al jarenlang boven Blauw eindigt op de ranglijst. Maar goed, ik blijf graag volledig buiten een discussie als deze.

Ook voor onze gasten is de laatste overwinning al een vage herinnering. Op 1 oktober werd met 2-0 gewonnen van IJsselmeervogels, daarna volgden gelijke spelen tegen Quick Boys en TEC, en op 15 oktober werd er verloren van Rijnsburg. We zouden kunnen constateren dat beide teams niet hun meest stabiele periode beleven, en dat beide opponenten smachten naar een driepunter.

Uiteraard blijft de Koninklijke een tegenstander van formaat. Zo vochten HHC en HFC afgelopen seizoen een verbeten strijd uit om plaats 2, en pas in de laatste wedstrijd wist HHC de Haarlemmers definitief onder zich te houden. De onderlinge cijfers laten zien dat HHC 5 keer won, 3 keer gelijk gespeeld werd en dat de Koninklijke 2 keer als winnaar uit de strijd kwam.

U bent het vast met mij eens dat dit weer voldoende segmenten zijn om een spannende pot voetbal van te brouwen! En dat komt u natuurlijk ook zelf op de Boshoek bekijken. Buienradar belooft een prachtige droge dag met 21 graden. En dat op 29 oktober… Het is maar goed dat de klok een uurtje teruggezet wordt dit weekend, dat geeft ons 60 minuten langer de tijd om dit te laten bezinken. En er van te genieten natuurlijk.

Tot slot een warm welkomstwoord voor het arbitrale kwartet van aanstaande zaterdag. Om exact 14:30 is het scheidsrechter Boyd van Kommer die de 22 matadoren los laat in de strijd om goals en punten.  Frans Ozinga en Dyon Reinshagen assisteren hem met vlagsignalen. De man met het coole elektronische bord is Mauricio Plat. Bij deze veel succes gewenst!

Met het volkomen triviale feitje dat HHC in haar bestaan slechts 1 keer een officiële wedstrijd tegen Groen Wit Apeldoorn speelde sluit ik af.

Graag tot zaterdag!

Kleedkamer

A
B

Wordt gespeeld op veld

veld 1

Competitie

Wedstrijd-nummer

286

Scheidsrechter

S.C.A. van Zuilichem

Accommodatie

Sportpark De Boshoek (HHC)
De Boshoek 5
7771RH HARDENBERG
tel. 0523-261332

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
20 okt 2022 HHC 1 - PEC Zwolle be 0 - 1
15 okt 2022 Katwijk - HHC 1 co 2 - 1
08 okt 2022 Excelsior M - HHC 1 co 2 - 2
05 okt 2022 HHC 1 - AFC (zon) co 0 - 0
01 okt 2022 HHC 1 - Rijnsburgse Boys co 1 - 6

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
18 okt 2022 Kon. HFC (zon) - Telstar be 0 - 1
15 okt 2022 Kon. HFC (zon) - Rijnsburgse Boys co 1 - 3
09 okt 2022 TEC (zon) - Kon. HFC (zon) co 2 - 2
04 okt 2022 Kon. HFC (zon) - Quick Boys co 1 - 1
01 okt 2022 Kon. HFC (zon) - IJsselmeervogels co 2 - 0
Delen
#Samen
maken
we
HHC

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!