Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

Zonder veel moeite heeft HHC Hardenberg zaterdag gewonnen van Kozakken Boys. De ploeg uit Werkendam kreeg vier doelpunten om de oren en wist er zelf op de valreep één te scoren. HHC was gezien het aantal kansen bijzonder effectief en de gastheer wist daar maar weinig tegenin te brengen op Sportpark de Zwaaier.

In de negende minuut kreeg Kozakken Boys grote kansen om de openingstreffer te maken. Eerst kopt Johnny Lommers op de lat en in de rebound weet Lowie van Zundert vlak voor de goal niet te scoren door goed verdedigend werk van HHC Hardenberg. Een paar minuten later was HHC aan zet, maar één op één wist Danny Bouws keeper Bryan Janssen niet te verrassen met een laag schot.

Na een klein halfuur was het dan toch raak. Rob van der Leij vond bij een kans de doelman op zijn pad, maar in de herkansing maakte Thomas Reinders er 0-1 van. Zeven minuten voor rust viel het tweede doelpunt uit een penalty. Na een overtreding op Danny Bouws maakte Van der Leij met een strafschop de 0-2.

Beide ploegen wisten het eerste halfuur na de pauze bijna geen kans te creëren. De eerste grote kans bleek ook direct een doelpunt. Een voorzet van Reinders leek gepakt te worden door de keeper, maar die had pech en zag de bal aan zijn neus voorbijgaan richting Matías Jones. De Uruguayaanse middenvelder van HHC maakte met een simpel schot de 0-3. Vijf minuten daarna viel al de vierde goal. Thomas Reinders beloonde zijn prachtige solo met een doelpunt en liet keeper Janssen kansloos.

Kozakken Boys probeerde het nog wel, maar de pogingen van Dilivio Hoffman, Gwaeron Stout en Julian Geelhoedt gingen er allemaal niet in. Daarmee leek het 0-4 te blijven, was het niet dat aanvoerder Stout er op de valreep nog 1-4 van maakte.

Foto's: ProShots