De Boelelaan 50
1082LR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

De topper van de Jack’s League tussen AFC en HHC kende geen winnaar. Met het 1-1 gelijkspel sloegen de Amsterdammers de Sallandse aanval af. Ondanks drie grote mogelijkheden in de tweede helft wist de ploeg van Pascal Diender de score niet uit te breiden. Het gat tussen beide grootmachten blijft derhalve 6 punten. Het gelijkspel zal dan in Amsterdam voor meer tevredenheid zorgen dan op de Boshoek.

Voor aanvang de wedstrijd was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. HHC komt goed uit de startblokken en zet meteen druk op de verdediging van de thuisploeg. Reinders zet na een knappe dribbel voor en zijn inzet zorgt voor verwarring in laatste linie. De voorzet wordt slecht verwerkt en de bal kom pardoes bij Jones voor de voeten. Ingelopen vanaf randje 16 twijfelt hij niet en rond bekwaam af. Met een schuiver over de grond zet hij de 0-1 op scorebord.

Leunend op de vroege voorzet zakt HHC wat in, AFC wordt op eigen helft opgewacht waarbij HHC vanuit de omschakeling loert op snelle uitbraken. AFC raakt niet in paniek door de vroege achterstand en speelt de bal rustig rond. Op het halve uur is het Markiet die vanuit een corner de 1-1 aantekent. Een listige cornervariant is de Hardenberger defensie te machtig. Het is in deze fase dat Borgman zijn ploeg op de been houdt. Twee keer moet hij zijn kwaliteiten tonen om Amsterdams gevaar te neutraliseren. Snel achterelkaar redt hij bekwaam op schoten van dichtbij.

Ook HHC deed zich gelden maar kwam in de eindpass nauwkeurigheid te kort. Zo bereikte een voorzet van Manuhutu, Drost net niet en werd er met de gelijke stand gerust.

In de tweede helft bleef Reinders in de kleedkamer achter. Zijn vervanger Hardijk nam plaats aan de linkerkant van de voorhoede. HHC heeft in de tweede helft de meeste kansen om de score uit te bouwen, AFC was af en toe ook dreigend maar tot uitgespeelde kansen kwam men niet. In de 62e minuut komt Van der Leij 1 op 1 met keeper Gijs van Zetten. Deze redt met het been en voorkomt zo een voorsprong van HHC. Ook Jesper Drost en Mathijs Hardijk waren, opnieuw dicht bij een Hardenberger goal.

Gescoord werd er niet meer en dus moest HHC met een gelijkspel genoegen nemen op sportpark Goed Genoeg. In een wedstrijd waarin beide ploegen verzuimden een tweede treffer te maken is die uitslag voor AFC het meest gunstig. De uitstekend leidende Sander de Brito Roque kon de kaarten op houden in deze sportieve topper.

Na afloop toonde  trainer Pascal Diender realiteitszin, de ranglijst heeft momenteel geen prioriteit. Er zijn nog 12 wedstrijden te spelen en er is alleen focus op de eerstvolgende wedstrijden. Spits Rob van der Leij liet zich in gelijksoortige bewoordingen uit. Volgende week is er een roostervrije dag, op 25 februari komt nummer 3 van de ranglijst De Treffers op bezoek. Zij verloren vandaag van Rijnsburgse Boys.