Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Een ontzettend zure middag voor HHC Hardenberg. Na een 0-1 voorsprong in de eerste helft door Matthijs Hardijk en een verdubbeling van de tussenstand door Serge Fatima, gaf de ploeg van Pascal Diender de winst in slechts twee minuten weg. In de blessuretijd moesten de oranje-zwarten twee doelpunten incasseren en daardoor ging slechts één punt mee naar Hardenberg.

Heel spectaculaire kansen waren er niet in het eerste kwartier. Beide ploegen probeerden openingen te vinden in elkaars defensie. Dat resulteerde in een poging van Jesper Drost, die over het doel schoot. En Excelsior Maassluis-aanvoerder Kevin Dercks schoot hard en laag over de grond, maar zijn poging werd geblokkeerd.

Na een klein halfuur probeerde Pieter Langedijk hetzelfde, al kon hij daarmee doelman Nick Borgman niet verrassen. Hij pakte de bal zonder enig probleem. Ook HHC bleef af en toe gevaarlijk. Zo was Jurjan Mannes dicht bij een doelpunt nadat hij uit een corner de bal keerde. Hij vond de verdediging van Excelsior Maassluis op zijn weg. Een minuut later was het wel raak. Joerie Church zag kans om met een sublieme pass Matthijs Hardijk te bereiken. Hij stormde op het doel van Tom Boks af en scoorde de 0-1.

In de tweede helft kreeg HHC Hardenberg de meeste kansen. Invaller Mike Veenstra schoot net nadat hij in het veld kwam de bal net rechts naast de goal. En een van de grootste kansen was voor Hardijk, die de bal net links naast de kruising knalde. Er was een moment waarop Excelsior Maassluis dé kans had om gelijk te maken. In een flinke scrimmage voor het doel van Borgman schoten ze meerdere keren tevergeefs op het doel.

Na 64 minuten was het wél raak. HHC Hardenberg verdubbelde de voorsprong door een corner van Jesper Drost, die snoeihard binnen werd gekopt door Serge Fatima: 0-2. Even daarna kon de ploeg nog een keer scoren, maar Jesper Drost kwam net niet bij de scherpe voorzet van Rob van der Leij. Uiteindelijk wist Excelsior Maassluis nog in de slotfase te scoren. De opportunistische Langedijk knalde de bal van links in het doel en tekende voor de eindstand. Iedereen die dacht dat 1-2 de eindstand zou zijn, had het fout. Want in de blessuretijd liet de thuisploeg weer zien dat er gekke dingen kunnen gebeuren in Maassluis. Gabri Urbanus redde een punt door vanaf ongeveer dezelfde positie tegen het net te schieten: 2-2.

Foto's: ProShots