De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een bomvol en ouderwets gezellige Boshoek speelde HHC tegen PEC Zwolle. Inzet was een plaats in de 2 ronde van de Toto KNVB Beker. Ruim 3000 toeschouwers hadden de weg naar het sportpark gevonden dat vanaf de start een Engels sfeertje uitstraalde. Met een ouderwetse sfeeractie werd het bal geopend. Toen de rook opgetrokken was kon scheidsrechter Kamphuis de wedstrijd laten beginnen. Uiteindelijk bleek PEC Zwolle te sterk en won met 0-1. Ondanks enkele mogelijkheden wist de thuisploeg niet te scoren.

PEC Zwolle zette meteen vanaf de aftrap de mannen van Diender vast. In de eerste minuut wist HHC daaraan te ontsnappen maar Zwolle pakte direct de grip weer terug. HHC kwam er sporadisch uit en had niet de mogelijkheid om zich voetballend onder de druk van de gasten uit te spelen. Een aantal gevaarlijke situaties werden door de Oranjedefensie geneutraliseerd maar in de 18e minuut is het Vellios die de 0-1 laat aantekenen. Op het halve uur is er een sterke fase van de thuisploeg waarin Klok de kundigheid van doelman Hauptmeijer beproeft. Deze doorstaat de test en houdt zijn doel schoon.

Op slag van rust is er een reuzenkans voor Tutuarima van Pec maar hij lepelt de bal net over het doel. Met 0-1 werd er gerust. Er was in het eerste bedrijf geel voor Fatima.  Ook van Polen ging over de schreef en werd door scheidsrechter Kamphuis de (donker) gele prent getoond.

Direct na rust mag Hardijk van 17 meter uithalen. Zijn schot spat uiteen op de knuisten van keeper Hauptmeijer. In de eerste fase na rust wordt het speelveld langer en krijgt HHC iets meer grip op Zwolle.

Lang duurt het echter niet want rond de 60e minuut krijgt Fatima zijn tweede geel kan vervroegd gaan douchen. Diender reageerde meteen door Church, Kobussen en Veenstra te brengen. Van der Leij, Mannes en Hardijk maakten plaats voor hen. Veenstra kreeg een vrije rol voorin, Kobussen stond op zijn vertrouwde plaats op het middenveld en Church centraal achterin naast Mulder.

Ondanks de man minder veranderde het spelbeeld niet veel. PEC controleerde de wedstrijd en HHC probeerde via Veenstra kansen te forceren.

In de slotfase perste HHC er nog een slotoffensief uit en kwam het via een vrije trap gevaarlijk dicht voor de vijandelijke goal. Gescoord werd er niet meer. HHC ligt uit het bekertoernooi. Aanstaande zaterdag heeft de ploeg van Pascal Diender rust, volgende week komt Koninklijke HFC op bezoek.

Opstellingen:

HHC Hardenberg: Nick Borgman, Fatima, Manuhutu, Mulder, Hardijk, van der Leij, Drost, Bouws, Klok, Mannes, Jones.

Wissels: Görtz,  Church, Kobussen, Etten, Egbers, Reuvers, Reinders, Veenstra, Jordy Borgman.

PEC Zwolle: van Polen, van Hintum, van den Belt, Mrkonjic, Vellios, Kersten, Tutuarima, Caschili, Bogarde, Mike Hauptmeijer.

Wissels: Scheldelaar, Medunjanin, Kastaneer, Thy, D van den Berg, Guezen, Chirinio, Kaparos, Zitman, R van den Berg, Verduin, Landu.

Foto's: ProShots, Sportfoto Oost, Orange Pictures