De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC speelde vanmiddag een oefeninterland tegen FC Oberneuland uit Bremen. Het team van de Hardenbergers bestond uit een mix van selectiespelers en jongens uit 0nder 23. Onder het toeziend oog van 158 getelde toeschouwers verloor de ploeg van Pascal Diender uiteindelijk met 1-2.

De thuisploeg liet zich in de eerste 10 minuten verrassen en kreeg 2 goals te verwerken. Uit een corner werd met het hoofd gescoord. Nauwelijks was men van de schrik bekomen of een snelle 1-2 in de 16 zorgde voor een verdubbeling van de achterstand. Daarna probeerden de Oranjehemden orde op zaken te stellen, wat maar ten dele lukte. HHC zocht veelvuldig de aanval maar had de eerste helft moeite met het opportunisme van de opponent. De rappe Duitse voorwaartsen bleken een plaag voor de Hardenberger verdediging.

Toch kreeg ook de thuisploeg kansen, zowel Reinders als Egbers waren dichtbij een goal. Ook Reuvers liet zich gelden en nam de Duitse Torwart onder vuur, via vuist en lat wist deze zijn goal schoon te houden.

Gedurende de wedstrijd werd er veelvuldig gewisseld, het grootste deel van de tweede helft speelde HHC met meer dan 8 spelers uit het jongelingenteam. De kweekvijver liet leuk en attractief voetbal zien, er werd hard gewerkt en de drang naar voren was goed zichtbaar. Langzaam maar zeker werden de Duitsers teruggedreven en vastgezet. Het was Giovanni Aronds die fraai de 1-2 liet aantekenen.

Er volgden in de slotfase nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Volgende week speelt HHC wederom een thuiswedstrijd, deze keer komt HSC uit Haaksbergen op bezoek. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Opstelling HHC: Nick Borgman, Klok, Manuhutu, Görtz, Van de Belt, Etten, Mannes, Jones, Reuvers, Reinders, Egbers.

Wisselspelers: Brezezowski, Hardijk, Beuker, Lamberink, Kieft, Berends, Prinsen, Aronds, Wissink, Meier.

De opstelling van FC Oberneuland moet ik u helaas schuldig blijven.

Foto's: Sportfoto-Oost