HHC Hardenberg gaat voor de winst….!?

  • Deel dit bericht via:

Het is, sinds ik voorbeschouwingen schrijf, nog niet gebeurd dat er niets uit mijn “pen” kwam. Toch had ik er deze keer moeite mee om de juiste woorden te vinden. Dat komt vooral omdat je als vrijwilliger, naast gewoon mens ook nog echtgenoot, vader, grootvader, schoonvader, zoon, schoonzoon, broer, zwager, werknemer, voorbeschouwer, zanger, schrijver, mannenkoorlid, musicaldeelnemer enzovoort  bent. Dan komt het wel eens voor dat je aan de uren die er in één week zitten net niet genoeg hebt. Let op hé. Ik klaag niet en heb het in verreweg de meeste van die rollen vreselijk naar mijn zin en soms heb je een dergelijk opstapje nodig om tot een zinnig verhaal te komen. Al was het alleen maar om de groeiende fanbase niet teleur te stellen.

Ik vergat nog even de voetballiefhebber te noemen. En dan liefhebber van voetbal in het algemeen en het voetbal van HHC Hardenberg in het bijzonder. En noblesse oblige. Je kunt gewoon niet maken niets te vertellen over de wedstrijd van komende zaterdag.
Mijn vorige voorbeschouwing werd door sommigen als licht kritisch ervaren. Nou, dat klopte ook wel, want als liefhebber van het spel van HHC Hardenberg was ik zowel met het resultaat (1 punt uit de laatste 3 wedstrijden) als het spel niet echt tevreden. En ik was volgens mij echt niet de enige. Sterker nog, ik heb zo’n idee, dat er eens een keer iemand aan een roer moet draaien en hier en daar wat andere piketpalen moet slaan.

Want we hebben toch een selectie die in het rechterrijtje zou moeten kunnen eindigen. En laten we eerlijk zijn. Het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel.  Van 16 tegendoelpunten kun je na tienwedstrijden niet veel zeggen. De meeste clubs (elf) hebben er meer moeten incasseren. Doelpunten maken is ingewikkelder. In die laatste drie wedstrijden werd één keer gescoord. Althans écht gescoord. En dat is domweg te weinig. De wedstrijd tegen Barendrecht had wel wat schwung, maar de brede bal was tot kunst verheven. Opkomende mensen werden vanaf de kant vaak wel gezien maar de bal werd zelden opportunistisch naar voren gepasst.

En dan komt Jong Sparta naar Hardenberg. De nummer laatst in de Tweede Divisie. Dan hou ik echt mijn hart vast. Ofschoon het was cynisch klinkt, tegen de nummer laatst spelen levert niet altijd het gewenste resultaat op. Jong Sparta won vorige week ook nog eens haar eerste wedstrijd met maar liefst 5-1. Tegen de Treffers nota bene. Zij scoren in die ene wedstrijd meer dan 35% van hun hele doelpuntenproduktie bij elkaar. Eindelijk winnen. Daar moet de week ervoor hard getraind of ferm gesproken zijn.  En dan komt deze tegenstander naar Hardenberg. HHC Hardenberg is dus gewaarschuwd.

We zijn benieuwd welk plan wordt uitgevoerd om deze wedstrijd winnend af te sluiten, want wint Sparta, dan kan zomaar de laatste plek worden overgegeven aan AFC dat thuis tegen Katwijk speelt. De Amsterdammer zullen een getergd Katwijk treffen, want die zijn de beker uitgetikt en hebben hun eerste competitiewedstrijd verloren.

Kortom. We gaan het zien op de Boshoek. De wedstrijd begint om 15.30 uur en u bent, zoals altijd, weer van harte welkom.