Overeenstemming over vernieuwing voetbalpiramide

20170902-LISSE-HHC-PERS-102.jpg
  • Deel dit bericht via:

Tijdens de bondsvergadering maandagavond hebben de vertegenwoordigers van het amateurvoetbal en het betaald voetbal overeenstemming bereikt over het vernieuwen van de voetbalpiramide. In maart 2018 moet er een plan liggen dat dan ingestemd zal worden.

Afgelopen zomer bleek er onvoldoende draagvlak voor enkele afspraken met betreking tot promotie, instroom van beloften en de licentie-eisen. Daarop hebben de KNVB-directies besloten om hiervoor terug naar de tekentafel te gaan. 

De eerste stap is de aanstelling van twee verkenners die bij het amateur- en betaald voetbal de wensen in kaart brengen. Op basis van hun bevindingen worden samen met alle betrokkenen nieuwe scenario’s ontwikkeld en afgestemd. 

Tijdens de vergadering is afgesproken hoe we omgaan met de seizoenen 2017/18 en 2018/19. In dit seizoen zal de licentie-eis minimum aantal contractspelers worden versoepeld. HHC Hardenberg voldeed al aan de bestaande afspraken. Tevens zal er geen promotie of degradatie plaatsvinden tussen de Eerste en Tweede Divisie. De kampioen van de Tweede Divisie promoveert dus niet.

Vanaf het seizoen 2018/19 zal een maximum aantal beloftenteams gelden in de Tweede Divisie. Hoe hiermee in het seizoen daarna moet worden omgegaan, is afhankelijk van de uitkomst van de overleggen. HHC Hardenberg staat daar positief tegenover en houdt de ontwikkelingen in de gaten.

Door: Jermaine Ellenkamp
03 oktober 2017