Thomas Bakker niet naar FC Lisse, maar naar Japan

IMG_5616.JPG
  • Deel dit bericht via:

Thomas Bakker vertrekt niet naar FC Lisse, maar naar het Japanse Veertien Mie. De verdediger gaat voetballen bij een club die vijf jaar geleden is opgericht. Al die jaren is de club kampioen geworden en nu spelen ze in de Japans Football League (JFL). Het gaat om de vierde divisie van het land.

“Ik heb voor de club gekozen omdat ik de kans krijg om nu weer als full prof te kunnen voetballen. De club heeft ook de ambitie om binnen vijf jaar op het hoogste niveau (J1) uit te komen”, zegt Bakker. “Hiervoor zijn ze op dit moment ook bezig met het bouwen van een groot stadion. Daarnaast speelt een van mijn beste vrienden hier op het hoogste niveau. Het is geweldig om zo’n avontuur aan te gaan en een nieuwe cultuur te ontdekken. Wat het extra speciaal maakt is dat ik na vijf mooie jaren HHC Hardenberg toch nog geen afscheid hoef te nemen van oranje en zwart!” 

HHC Hardenberg’s voorzitter Bert Beun gunt Bakker de overstap. “Dit is natuurlijk prachtig voor hem”, zegt hij. “Wij weten dat hij daar al een poosje naar keek omdat een vriend van hem ook in Japan speelt. Dat hij nu de kans krijgt om daar te spelen is heel gaaf. Het is mooi om te zien dat mensen die een droom najagen ook de kans krijgen om het waar te maken.”

Door: Jermaine Ellenkamp
10 juli 2017