Topteam van vutters houdt HHC al jaren op de been

20171125-HHC-DEDIJK-FUTTERS-101.jpg
  • Deel dit bericht via:

Het volgende verhaal komt uit de HHC Courant, check 'm in De Toren of hier!

Verenigingen als HHC Hardenberg kunnen domweg niet zonder. Mensen die vanuit welke invalshoek dan ook een steen/tje bijdragen aan de organisatie in van alles en nog wat. Trainers, leiders, chauffeurs, clubhuisbemensers, keukenmensen, schoonmakers, bouwers, opknappers, reparateurs, schilders, elektriciens, lijnentrekkers, nettenspanners, reclamebordenplaatsers, bordenverkopers, contractenregelaars, perschefs, stukjesschrijvers, kranten(op)makers, voorbeschouwingenschrijvers, programmablaadjesmakers, wedstrijdsecretarissen, diverse coördinatoren,   enz. enz. Mocht een van de vrijwilligers zich niet terugvinden in deze lijst, dan spijt me dat. Ik kwam even niet verder.

HHC Hardenberg heeft maar liefst 450 van die vrijwilligers die in zekere mate bijdragen aan onze vereniging. VIERHONDERDVIJFTIG mensen. Binnen de Sectie Communicatie werd het plan opgevat om een groep van die vele vrijwilligers eens nader te bekijken. Als uw reizende en schrijvende reporter meldde ik mij bij Gerrit Telman, die sinds een jaar of vijf de Vuttersgroep, die de Boshoek bijhoudt, aanstuurt.

In een geanimeerd gesprek dat ik met hem en een handvol leden van de groep voerde kwamen een aantal dingen naar voren. Dat er veel werk door deze mensen wordt verricht en dat dat niet ophoudt bij vegen van de paden, het opruimen van vallende bladeren en het krijten van de lijnen van de velden.

“We zijn een jaar of vijf geleden begonnen. Natuurlijk bestond de Vuttersgroep voor die tijd ook al, maar met de laatste aanbouw aan de kleedkamers voor de overige elftallen is de huidige organisatie gestart.”

Leden en andere bezoekers die met duizenden de Boshoek bezoeken komen altijd in een soort van gespreid bed terecht. Velen van ons bezoeken met regelmaat andere sportparken en de kenners kijken dan altijd met een zekere belangstelling om zich heen, om vaak te constateren dat De Boshoek de eventuele toetsen der kritiek heel goed kan doorstaan. Elke maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag komt de groep bij elkaar om de boel op te ruimen, schoon te maken en eventueel te repareren. “We hebben veel vakmanschap in huis, verteld Hans Dorgelo desgevraagd. Metaalbewerkers, electromensen, schilders, metselaars, loodgieters, enz, enz.

Neem het installeren van de LED-boarding. Volledig in eigen beheer uitgevoerd. En daar komt dan wel wat voor kijken. Het begint al met het ophalen van die LED-boarding in Almelo (u weet wellicht dat de boarding afkomstig is uit het stadion van Heracles). Ter voorbereiding werden geulen gegraven, kabels getrokken, extra capaciteit in meterkasten geregeld, oude hekken om het hoofdveld verwijderd en nieuwe geplaatst. LED-verlichting in de hoge palen gehangen. Kortom de hele klus werd volledig zelf uitgevoerd. We kwamen al pratend op de hoeveelheid uren die door dezen en genen zijn gemaakt en kwamen op ongeveer 1000 uren. 1000 uren die, als die gewoon zouden moeten worden betaald, initiatieven als LED-boarding plaatsen, onmogelijk maken. Dat mag dus wel wat BBB’s kosten. Die kerels verdienen gewoon handenvol geld voor de club.

Omdat ik vaak op de meest gekke tijden op de Boshoek kom, zie je de Vutters van Gerrit vaak bezig met allerhande werkzaamheden. Bladeren verwijderen, schoonmaken van kleedkamers, herstellen van wat stuk is, velden bladervrij maken, wieden, snoeien, vegen, straten enz. enz. Daarnaast gaan ze grote klussen niet uit de weg. Kleedkamers (ver)bouwen, LED-boarding aanleggen, en de nieuwe camerapositie bouwen. De constructie komt weliswaar bij Brunink vandaan, maar ook daar zijn weer heel wat uren in gaan zitten.

Motivatie
“Waarom doen jullie dit eigenlijk allemaal”, vroeg ik op een gegeven moment. Het antwoord is net zo divers als de groep. Zo zijn er mensen die het heel logisch vinden hun werk te doen als teken en bewijs van solidariteit. Dat je dat gewoon doet voor de club. Sommigen doen het om iets terug te doen voor de club omdat ze daar als voetballer of bestuurder een mooie tijd hebben hebben gehad. De hechte band van de Vutters komt ook ter sprake. Er is sprake van een zekere mate gezelligheid en laten we niet onderschatten dat zo’n nieuwe vrijwillige werkkring ook wat jus kan geven aan je leven. Klinkt misschien wat overdreven, maar voor ieder mens geldt toch dat het leuk is om ergens deel van uit te maken. Om ergens bij te horen. In dit geval kun je zelfs kiezen om je beste beentje voor te zetten. Niet dat het allemaal vrijblijvend is, er wordt immers op je gerekend, maar als je dat werk kunt doen met plezier en kameraadschap is dat gewoon heel erg goed voor je gestel.

Bestuurslid Jan Veneman stelt dat HHC Hardenberg veel dank aan de Vuttersgroep verschuldigd is en hij spreekt de wens uit dat de groep tot in lengte van jaren mee kan helpen om de Boshoek misschien wel het mooiste en gezelligste sportpark van Nederland te maken.

Oh ja en zij die zich afvragen wat dan dat BBB betekent? Welnu, de heren lopen allemaal op Bier Borrels en Bitterballen/Ballen gehakt.