Vechtdal College in Actie op 22 april

HHC_goededoelen_16-9.png
  • Deel dit bericht via:

Ieder jaar krijgt een goed doel de mogelijkheid om acties te houden op sportpark de Boshoek. Dit jaar konden alle leden een idee inzenden. Het bestuur heeft gekozen voor het volgende goede doel: Vechtdal College (VC) in Actie.

Een groep bestaande uit 22 leerlingen en 10 docenten uit verschillende leerjaren van het Vechtdal College in Hardenberg, gaat 31 augustus en 1 september 2017 de berg Mont Ventoux beklimmen. Dit doen ze lopend of fietsend. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het evenement Grootverzet tegen Kanker, dat valt onder de Stichting Mont Ventoux. Vanaf 2007 zetten zij zich in voor de strijd tegen kanker. 

Het besluit van het Vechtdal College om deze actie te organiseren komt niet uit de lucht vallen. Meerdere leerlingen en docenten op de school worden in de directe omgeving geconfronteerd met de nare ziekte kanker. Een 16-jarige leerling van de school is net voor de jaarwisseling overleden na een strijd van drie jaar tegen de ziekte. “Door ons als team in te zetten, willen wij geld ophalen om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar de genezing van kanker”, zegt de groep. 

De leerlingen en docenten hebben op het moment van schrijven al ruim 10,5 duizend euro opgehaald. Aanstaande zaterdag zal de groep de hele dag geld inzamelen voor het goede doel. Dit gebeurt zowel bij de wedstrijd van HHC Hardenberg - HFC Haarlem als in de ochtend en middag daarvoor. De vereniging zal een deel van de recette van de wedstrijd aan het initiatief.

Wil je nu al doneren? Dat kan hier!