Volgende driepunter kan HHC Hardenberg veel opleveren.

  • Deel dit bericht via:

De eerste keer dat wij Ted Verdonkschot tegenkwamen was op donderdag 17 mei 2007, op Hemelvaartsdag, in Rijnsburg. Bij Rijnsburgse Boys maakte Ted de meest succesvolle periode in zijn trainerscarrière mee. Kampioen in de Hoofdklasse A in 2006 en 2007 en op een haar na amateurkampioen van Nederland in 2009. Volgens mij wordt hij van die laatste wedstrijd, uit tegen WKE, nog wel eens badend in het zweet wakker.

Vervolgens een kort avontuur bij Young Boys in Haarlem, dat werd gevolgd door een bijna vierjarige verbintenis met HHC Hardenberg. Hij loodste ons dat seizoen, na een matige seizoenstart en een trainerswissel, op een bijzondere manier naar de Topklasse. We hadden destijds het niet meer in eigen hand en door een wel heel laat ontstaan gelijkspel van ACV en WHC (ergens in de 98e minuut) in Assen, kon HHC Hardenberg wedstrijden spelen tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn om de Topklasse binnen te gaan.

 In de zes seizoenen Topklasse, was Ted Verdonkschot er drie verantwoordelijk voor de selectie van HHC Hardenberg. Hij heeft derhalve bijgedragen aan de ontwikkeling van het “topamateurvoetbalklimaat” in Hardenberg. Een uitstap naar Quick Boys in Katwijk volgde en duurde twee seizoenen. “Wel een heel andere club” vertelde hij me weleens. Telstar zag in hem vervolgens de ideale assistent voor Michel Vonk. Dat duurde maar één seizoen, want hij is gewend eindverantwoordelijk te zijn. De Koninklijke HFC uit Haarlem vond in hem de ideale trainer om het avontuur in de Tweede Divisie aan te gaan en dat levert die club, sinds afgelopen weekend, de zekerheid op dat het klasse behoud een feit is. Zij kunnen dus vrijuit voetballen en dat is dan voor HHC Hardenberg iets om op voorbereid te zijn. Ted Verdonkschot is ook volgend seizoen trainer bij de Koninklijke HFC.

De uitwedstrijd in Haarlem werd op 12 november 2016 met 1-0 verloren. Ene Opoku verzilverde een penalty en ondanks aandringen van HHC Hardenberg bleef het daarbij. Met Carlos Opoku is direct de gevaarlijkste aanvaller van HFC genoemd. Hij scoorde al dertien keer.

Trainer Gert Jan Karsten kan, op Jan Hooiveld na, beschikken over een fitte selectie. Er zijn ook geens schorsingen. Uit de overwinning tegen Barendrecht werd, door alles wat HHC Hardenberg lief heeft, moed geput. Op het moment dat Glenn Kobussen zijn, uiteindelijk winnende, doelpunt scoorde, bevond ik mij toevallig vlakbij onze meest fanatieke aanhang aan de overkant van het veld. Een waar orgastisch geluid spoelde over mij heen bij die 1-0. Het zou zo maar kunnen dat ik er weer een keer ga staan. Ik loop namelijk altijd rondjes en heb eigenlijk geen vaste plek..

Overigens werd, twee dagen later, datzelfde Barendrecht door de Koninklijke HFC met 4-1 het bos in gestuurd. Terwijl ook HFC een wedstrijd van zaterdag in de benen had. De Paaseiren smaakten kennelijk goed in Haarlem. 

Enfin. De weg naar klasse behoud ligt nog steeds open voor HHC Hardenberg. Er strijden, realistisch gesproken, nog vier ploegen om die ene veilige 14e plek. Daar staat HHC Hardenberg dan wel het verst vandaan. Een driepunter in Hardenberg en puntverlies elders (zie hieronder de wedstrijden  van onze direct concurrenten)  kan rond 17.15 weer reden zijn tot grote vreugde. De ene driepunter is de andere niet zullen we maar zeggen. 

Barendrecht - Jong Vitesse 
Katwijk - UNA 
TEC - Spakenburg  

Ik ga er daarbij vanuit dat clubs als AFC en Lienden met 39 punten te ver weg staan om nog bedreigd te worden.

Hieronder nog even een staatje van alle wedstrijden die wij en onze concurrenten nog spelen.

Datum

HHC

Jong Vitesse

Spakenburg

UNA

29 april

AFC - HHC

Vitesse - Katwijk

Spakenb – Koz Bo

UNA - Sparta

6 mei

HHC - VVSB

Exc.M - Vitesse

Sparta - Spakenburg

Koz Bo - UNA

13 mei

UNA - HHC

Vitesse - Treffers

Spakenburg - Katwijk

UNA - HHC

 

Het wordt natuurlijk allemaal erg spannend en zomaar even op die veertiende plek komen is echt niet eenvoudig. Laten we hopen dat komende zaterdag het Viva voor Hardenberg van Wolter Kroes weer uit de boxen schalt.

Quote van de trainer:

“Sfeer en focus zijn goed. Maar de theorie moet in de praktijk worden uitgevoerd, dus het wordt weer een spannende wedstrijd met hopelijk een grote opkomst van ons geweldige publiek.”

De wedstrijd begint om 15.30 uur en u bent zoals altijd allemaal weer van harte welkom.

 

Herman Houwaard.