Vak Q

Vak Q is vele jaren geleden ontstaan, we denken ergens rond 1995. FC Twente had een Vak Q, een sfeervak voor de supporters. Aangezien de sfeer bij HHC altijd minimaal zo goed was is besloten ons eigen vak Q te creëren.

Meindert Veurink heeft een prachtig bord geschilderd met daarop Vak Q. Alle onkosten voor het verwezenlijken van vak Q werden betaald door Dik Brinkman, toenmalig eigenaar van Café Brinkman, stamkroeg voor vele HHC-ers en zelf ook een echte HHC fan. Jaren lang hebben de supporters van vak Q voor het clubhuis gestaan, naast de tribune. Toen het ‘vak’ te klein werd, is de harde kern verhuisd naar de andere kant van het veld, ter hoogte van de middellijn.

Toen enkele jaren geleden de overdekte sta tribune een feit werd, heeft vak Q een financiële bijdrage geleverd aan de bouw en in ruil daarvoor een prachtig logo verworven in de achtermuur van de tribune. Daar staan elke thuiswedstrijd de supporters die zich verbonden voelen met vak Q.

HHC is uiteraard de bindende factor tussen deze supporters, maar ook buiten de wedstrijden van HHC om zijn er activiteiten. Enkelen voorbeelden:

  • Bij bepaalde uitwedstrijden (zoals IJsselmeervogels en Scheveningen) blijven overnachten en dan zoveel mogelijk contact zoeken met de supporters van de ‘thuisclub’ om zo samen een heerlijk voetbalweekend te creëren!
  • Samen de avondvierdaagse lopen
  • Voetballen tegen de supporters van de Ijsselmeervogels
  • Voetballen op de open dag tegen de G voetballers