Gramsbergen VR2

5e klasse 6

29 september 2018 10:30

HHC VR3 – SV Gramsbergen VR2

DE wedstrijd van de dag werd gisterochtend om 10:30 uur gespeeld op onze eigenste Boshoek, door ons eigenste Vrouwen 3! Je moet er haast bij zijn geweest om dit wedstrijdverslag te geloven.

Het begon allemaal… gisterochtend om 9:15 uur in de kantine. Onze nieuwe trainingspakken zijn klaar – of nouja, op een paar broeken na – dus die werden uitgedeeld. Vanaf nu shinen we allemaal in pakken van onze spiksplinternieuwe sponsor: de BBQ Chef!

Na de bespreking en de warming-up traden onze pupillen van de week aan! Even inspelen, en toen waren Jan en Esmee er klaar voor om samen met onze Mandy en Jenita (SV Gramsbergen) te scoren bij beide keepers. En het lukte ze ook nog! Dus het stond al snel 1-1, voordat de wedstrijd überhaupt begonnen was.

Na de officiële aftrap, we beginnen dus weer met 0-0, volgt al snel een mooie kans via rechts voor Mirjam! We weten het 16-meter-gebied van Gramsbergen meerdere keren te vinden, de keeper ook, maar het doel vinden we helaas niet. Andersom staan onder andere Arjanne en Joni ontzettend lekker te voetballen. Daar komt geen vrouwtje van Gramsbergen langs.

Cobine probeert het nog maar eens met een fraai afstandsschot, omdat de keeper ver uit haar doel is. We spelen eigenlijk constant op de helft van Gramsbergen. Ook Tessa heeft nog een kans op de 1-0, maar mist helaas. We spelen goed, coachen en vechten voor elkaar, maar vergeten onszelf te belonen.

Dat is ook de boodschap die we in de rust meekrijgen: haal die laatste slordigheidjes eruit en beloon jezelf met een paar doelpunten! We wisselen in de rust vier speelsters, vier nieuwe krachten komen erin! Daar gaan we!

Helaas wordt het 0-1, Cachelle schat een bal verkeerd in, en dat kunnen zij en onze verdedigsers zo snel niet meer rechttrekken, waardoor de bal in haar doel beland.

En dan, dan gaan we los! Jenita (woman of the match bij SV Gramsbergen wat ons betreft) maakt een overtreding en krijgt geel: 10 minuten aan de kant. Niet veel later vindt de scheids ook dat onze Joni een overtreding maakt, ook geel en dus ook 10 minuten aan de kant.

Terwijl beide dames ongeduldig aan de kant staan te wachten, moet Cachelle ons redden van een enorm klunzige terugspeelbal. Ze ziet geen andere mogelijkheid dan de bal met haar vuist weg te stompen, terwijl ze buiten de 16 staat. De bal rolt naast en Cachelle moet met rood van het veld af. Annelies bedenkt zich geen seconde en neemt de handschoenen van onze keepster over. En pakt de vrije trap die Gramsbergen nog tegoed had.

Jenita is weer terug in het veld, dus spelen we 9 tegen 11. Gelukkig mag niet veel later ook Joni het veld weer in. We wisselen nog wat speelsters, omdat we met 10 vrouw aan het spelen zijn.

Ook Slot moet een bal buiten de 16 met haar handen wegtikken in een poging een tweede doelpunt te voorkomen. Dat lukt helaas niet. De bal rolt in het doel, Annelies krijgt gelukkig geen kaart. Wel is de stand nu 0-2, super balen!

Jenita sluit haar wedstrijd in stijl af. Ze vindt dat de scheids de HHC-muur bij een vrije trap te dichtbij zet en besluit zelf nog even het aantal meters na te lopen. Daar is de scheids niet van gediend, ze kan vertrekken door een tweede en dus rode kaart!

Ook in de slotminuten zijn de kansen voor ons, maar ook nu weten we het doel niet te vinden. De wedstrijd eindig helaas in 0-2…