3 - 0

HHC VR3

5e klasse 6

20 april 2019 13:00

Het is 13:00 als koploper Daarle in -jawel- Daarle aftrapt. Wij van HHC VR3 konden zelf de elf niet compleet maken en dus hebben we gastspeelsters Mieke, Loes, Manouk, Claudia en Kirsten mee. Laatstgenoemde heeft de eer om op doel te staan, want ook onze keepster is niet aanwezig en invalkeepster Annelies is geblesseerd. Het is een hele toestand, zo blijkt. Temeer om dat we vorige week nog met een graad of 3 in de sneeuw stonden te voetballen en vandaag met 23 graden in de volle zon.

Het voetbal van de eerste helft is dan weer niet zo'n toestand, dat gaat namelijk best wel goed. Vanaf de eerste minuut spelen we goed en krijgen achtereenvolgens Mieke, Loes en Sascha al mooie kansen (die helaas niet worden verzilverd).
In de 16e minuut krijgt Daarle een vrije trap best in de buurt van onze goal. Gelukkig hebben we dan nog Kirsten, die voor zo'n bal haar hand niet omdraait en zorgt dat 'ie niet in het doel belandt.
De eerste echte kans voor Daarle is vrij snel daarna; in de 17e minuut komen ze ineens wel heel dicht bij de goal en die kans benutten ze direct: het is 1-0.
Inge bewijst in de 33e minuut maar weer eens dat ze knap handig is met de bal: Ze wint een duel en past de bal mooi naar Mieke, die op haar beurt helaas over de keepster van Daarle heen struikelt.

Ondanks de 1-0 gaan we rustig de kleedkamers in. We spelen goed, en doen niet onder voor de koploper. Seine legt nog even wat tactische zaken uit die we anders kunnen doen en met opgeven hoofd lopen we het veld weer op voor de volgende 45 minuten. Keepster Kirsten mag ook het veld in en wordt in de goal vervangen door Mieke.

Die tweede helft verloopt iets minder goed dat de eerste. We spelen slordiger en Daarle maakt daar optimaal gebruik van. Na een mooie redding van Mieke in de 49e minuut, weet Daarle in de 60e minuut finaal door onze verdediging heen te breken en de bal eenvoudig in te tikken. Ook wij hebben in deze tweede helft een aantal kansen maar we tikken er niets in. Als Daarle dan in de 74e minuut wederom door de verdediging heen breekt, Janiek onderuit maait en de 3-0 maakt is ons lot bezegeld. We nemen 0 punten mee naar Hardenberg. 🙁

Grote dank aan onze invalspeelsters, die hun allerbeste beentje hebben voorgezet!

ps. Het verdriet hebben we weggedronken tijdens de bbq van gisteravond. De foto's hiervan zullen we jullie besparen