ZWAARBEVOCHTEN OVERWINNING HHC IN DERBY TEGEN BERGENTHEIM

Bergentheim VR1

2e klasse C

20 oktober 2018 15:00

Koploper Bergentheim kwam gisteren op bezoek op sportpark De Boshoek om hun vijfde competitieoverwinning op rij te behalen tegen HHC Vrouwen 1. HHC Vrouwen 1 daarentegen had thuis voor de competitie nog niet gewonnen; dat beloofde een mooi affiche te worden. En dat werd het ook, helaas ook voor beide partijen met een bittere nasmaak in de blessuresfeer.

HHC begon scherp en goed. Na 3 minuten was de openingstreffer al mogelijk. Na een mooie aanval over links, draaide Vera mooi van haar tegenstander weg, maar oog in oog met de keepster schoot Vera de bal net naast de verkeerde kant van de paal. De toon was gezet! Echter, HHC kreeg 2 minuten later een domper te verwerken. Een onnodige overtreding op de hoek van het strafschopgebied leverde een vrije trap op voor Bergentheim. De bal werd kiezelhard, prachtig en onhoudbaar binnengeschoten door Bergentheim (0-1)! Dit bleek een mokerslag voor HHC, want van het goede begin was na deze achterstand weinig meer over. HHC had het opvallend moeilijk tegen het sterke collectief van Bergentheim. Een slordige fase brak aan, waarbij HHC niet kort genoeg op de tegenstander voetbalde en niet creatief genoeg was in de afrondende fase. Niet geheel verrassend was dan ook dat de volgende mogelijkheid voor Bergentheim was. HHC gaf uit paniek een corner weg, de dekking voor de goal was even weg en de speelster van Bergentheim kan vrij inkoppen. Maar gelukkig zocht zij de goal van HHC te hoog.

De wedstrijd kabbelde voort tot de 36e minuut. Vrije trap HHC halverwege de helft van Bergentheim. Lieke pompt de bal in de 16, de bal gaat omhoog door een verdediger van Bergentheim en Vera krijgt haar hoofd tegen de bal. Op de doellijn probeerde een verdediger van Bergentheim de bal nog te keren, wat niet lukte (1-1). Deze goal gaf vertrouwen aan de Hardenbergse formatie. Nadat HHC in de 40e minuut goed wegkwam nadat Bergentheim een counter over de goal van Sharon schoot, wist HHC op het juiste moment te scoren. Een mooie solo van Yentl vanaf links in de 41e minuut werd afgerond door de mee op gekomen Sharon de Witte (2-1). Mooi zo vlak voor rust zou je denken, echter de ruststand had ook 2-2 of 3-2 kunnen zijn. Na een opbouwfout van Lieke in de 43e minuut, schoot de speelster van Bergentheim de bal wat gehaast over het doel van Sharon, terwijl ze alle vrijheid had. Daar kwam HHC wederom goed weg. In de aanval daarna bood Sharon de Witte een schietkans aan Yentl, maar Yentl schoot de bal naast de goal van Bergentheim.

De tweede helft werd er hard gewerkt door beide ploegen, soms was het niet erg mooi om naar te kijken, maar ook dat is onvermijdelijk in een wedstrijd waarbij beide ploegen graag willen winnen. Er werd goed verdedigd door beide partijen, toch lukte het HHC om in de 55e minuut de marge op 2 te zetten. Bergentheim kon de bal uit een voorzet van Yentl niet goed wegkrijgen en pardoes viel de bal voor de linkervoet van Sharon de Witte. Zij schoot goed en zuiver binnen (3-1). Lang kon HHC niet genieten van deze ruime voorsprong. Binnen een minuut was het weer 3-2. Lieke ging in de fout en bood daarmee Bergentheim een schietkans, Sharon redde, maar in de rebound scoorde Bergentheim alsnog. Bij het herstellen van haar fout, blesseerde Lieke zich echter. Een behoorlijke enkelblessure, die haar eventjes aan de kant zal houden is de verwachting. Na de wissel: Marieke voor Lieke, werd de deur op slot gedaan door HHC. HHC ging meer en meer heersen in het veld, er werd weinig weggegeven en HHC kwam vaker voor de goal bij Bergentheim. Marlijn schoot van afstand in de handen van de keeper en in de 66e minuut schoot Yentl op de lat, de afvallende bal werd door Vera nog ingeschoten, maar de keepster redde uitstekend.

Toch kreeg Bergentheim nog een kans op de gelijkmaker en wederom uit een spelhervatting, waarbij de vrije trap ook deze keer niet had mogen worden weggegeven. De vrije trap leek niet goed geschoten, maar belandde bij een speelster van Bergentheim die door HHC was vrijgelaten op de 5-meterlijn. Van dichtbij kon Sharon nog redding brengen! Niet veel later was het Britt die uit een corner van Yentl de bal over de goal van Bergentheim kopte. Het duurde uiteindelijk tot de 85e minuut totdat de wedstrijd eindelijk in het slot werd gegooid. Een corner van HHC werd weggewerkt door Bergentheim en belandde bij Britt die met de rug naar het doel met een omhaal een boogbal produceerde die over de keepster van Bergentheim in het doel viel (4-2). Een paar minuten later een vervelende botsing tussen Yentl en de keepster van Bergentheim. Yentl kreeg geen lucht omdat ze de bal vol in de buik had gekregen en de keepster moest met een vingerblessure ongelukkigerwijs het veld verlaten. In blessuretijd werd er nog één keer gescoord door HHC. Kirsten kreeg haar voet nog tegen de bal bij een scrimage voor de goal van Bergentheim en zette daarmee de eindstand van 5-2 op het scorebord. Een geflatteerde uitslag bij een boeiend gevecht.

Eenzelfde mentaliteit heeft Vrouwen 1 ook volgende week nodig als HHC op bezoek gaat in Epe bij de plaatselijke Vrouwen 1. Een goede ploeg, dus HHC ‘kan de borst nat maken’. Aanvang 14.30 uur op sportpark Wachtelenberg in Epe.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Ranjanee Breukelman (55. Renate Reinders), Lieke Lambers (63. Marieke Klokkers), Marlijn Muis, Britt ter Wielen, Yentl Schutteman, Sharon de Witte, Vera Hakkers, Yvet de Leeuw, Kirsten Veerman. Lisa Battjes-Olsman niet gespeeld.