WEDEROM EEN FORSE NEDERLAAG VOOR GEHAVEND VROUWEN 1 TEAM

Scheidsrechter

J.H. (Jan-Henk) Klokkers

Accommodatie

Onbekend

Na de 8-1 nederlaag in de midweekse bekerwedstrijd in Albergen, moest een gehavend Vrouwen 1 team vanmiddag aantreden tegen titelkandidaat Be Quick Vr2. Met Ranjanee Breukelman (Vr3) en Kirsten Nijland (Vr2) in de basis en de meiden Aniek Klokkers en Karina Reinders (MO19) op de bank moest het gaan gebeuren om weer een goed resultaat te behalen. Daarnaast was het van belang om weer aan het voetballen te komen.

HHC Hardenberg begon ook gelijkwaardig aan de wedstrijd. De organisatie stond bij de oranjezwarten en Be Quick was duidelijk zoekende naar de juiste veldbezetting. Veel kansen waren niet te onderscheiden, maar over het gehele veld werden mooie duels uitgevochten. Door HHC Hardenberg werd ook goed positiespel gespeeld. Helaas lukte het HHC Hardenberg niet om gevaar te stichten richting de goal van Be Quick. Halverwege de eerste helft lag de bal echter van afstand achter Sharon. De 0-1 kwam volledig uit de lucht vallen. Direct daarna kwam Marlijn in de gelegenheid om de gelijkmaker te maken. Haar lob eindigde net naast de goal van Be Quick. In de 36e minuut werd door Be Quick heel slim een penalty versierd na een sliding van Ranjanee. De uitstekend leidende scheidsrechter Klokkers kon niets anders dan een strafschop toekennen, de speelster van Be Quick faalde niet (0-2). Het geloof verdween de rest van de eerste helft uit het spel van HHC Hardenberg en Be Quick nam de wedstrijd volledig in handen. Maar ook nu gold dat de organisatie bij HHC Hardenberg bleef staan. Één onachtzaamheid in de 5e minuut van de blessuretijd van de 1e helft werd door Be Quick goed afgerond, waardoor de dames met een 0-3 achterstand de kleedkamer opzochten.

Een flinke tegenvaller, ook al omdat in de 33e minuut Lieke moest worden vervangen vanwege een blessure, waar HHC Hardenberg er al zoveel van heeft. De kopjes hingen bij de dames uit Hardenberg en eigenlijk was dat niet nodig. HHC Hardenberg bood best goed partij tegen de kampioenskandidaat, alleen de stand op het scorebord viel tegen. De tweede helft werd er weer keihard gewerkt en met name  achterin werd gewoon goed verdedigd en opgebouwd. Halverwege de 2e helft viel er nog een doelpunt door Be Quick omdat HHC Hardenberg de bal bij een corner niet goed weg kreeg. Kreeg HHC Hardenberg dan helemaal geen kansen? Jawel, Kelly kreeg nog een mooie gelegenheid voor een eretreffer, maar haar inzet belandde naast de goal. Be Quick was duidelijk beter dan HHC Hardenberg, maar erg goed uitgespeelde aanvallen creëerde de tegenstander uit Zwolle ook niet. Helaas moest ook Sharon de Witte de wedstrijd staken vanwege een vervelende blessure. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 0-5 voor Be Quick, een duidelijke en verdiende overwinning.

De dames van Vrouwen 1 moeten zichzelf weer gaan oppakken na twee forse nederlagen. Volgende week een nieuwe kans in Ommen tegen OZC. Aanvang 14.30 uur op sportpark Westbroek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Renate Reinders, Ranjanee Breukelman, Lisa Battjes-Olsman, Lieke Lambers (33. Marije Pol), Dorine ter Burg-Schutte, Kirsten Nijland, Marlijn Muis, Kelly Hulleman, Sharon de Witte (78. Aniek Klokkers), Roëlle Bril (56. Karina Reinders).