Oene VR1

2e klasse C

19 januari 2019 15:00

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond gisterenmiddag op het programma van HHC Hardenberg Vrouwen 1. De vrouwen uit Oene kwamen naar sportpark de Boshoek, maar hadden deze middag weinig te brengen.

HHC Hardenberg begon de wedstrijd furieus, binnen 5 minuten had Yentl al twee kansen gekregen en ook Marije kopte een corner in de handen van de keepster van Oene. Wat we toen nog niet wisten, was dat dit ongeveer het verhaal van de wedstrijd zou worden. Ontzettend veel kansen voor HHC Hardenberg, dat oppermachtig was, maar de trekker niet overhaalde. HHC Hardenberg speelde geconcentreerd en wilde snel de moeilijkste oplossing zoeken. In de eerste helft waren met name in aanvallende zin Yentl en Roelle erg ijverig. Schoten van hen gingen naast, over of in de handen van de keepster. Tot in de 34e minuut het luidruchtige publiek toch eindelijk kon juichen. Yentl ging er mooi vandoor aan de rechterkant en vond voor de goal de meegesprinte Roëlle, die de bal tegen de touwen schoot (1-0). Daarna nog meer kansen en mogelijkheden voor HHC Hardenberg om de score te verdubbelen, maar het vizier stond met name in de eerste helft niet op scherp bij de Hardenbergse formatie. Vlak voor rust een merkwaardige vrije trap gegeven door de scheidsrechter aan Oene op de rand van het strafschopgebied. De bal werd prima genomen door Oene en zeilde rakelings naast. Dit bleek de grootste kans van Oene in de wedstrijd, waar HHC goed weg kwam.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, een aanvallend HHC op zoek naar verhoging van de score. Alleen deze keer minder gehaast en beter anticiperend op elkaar. Het doel van Oene werd bestookt met schoten, kopballen en eerlijk gezegd de keepster van Oene hield veel ballen goed tegen. In de gehele wedstrijd creëerde HHC meer dan 20 kansen en mogelijkheden op een score en wel 16 corners! Maar de scherpte in de afronding liet te wensen over. Het duurde tot de 68e minuut dat HHC Hardenberg de wedstrijd besliste. Dit keer wederom Yentl aan de basis, maar nu kwam Yvet vrij voor de keepster. Yvet bleef koel en schoot netjes binnen (2-0). In de 80e minuut gaf Lisa de bal aan Yentl, die een solo in huis had, welke eindigde met de bal achter de keepster van Oene in het net (3-0). Uiteindelijk was het slotakkoord voor Dorine. Op aangeven van Yentl schoot ze in de laatste reguliere minuut met een droge knal raak van een meter of 20.

Een 4-0 overwinning op Oene was uiteindelijk een prima resultaat van de wedstrijd. Het enige wat Vrouwen 1 zichzelf kan verwijten is dat ze onzorgvuldig met de kansen is omgesprongen waardoor Oene veel te lang geloof bleef houden op een mogelijk resultaat. Volgende week gaat de reis van Vrouwen 1 naar Hollandscheveld, waartegen Vrouwen 1 nog wat goed te maken heeft na de nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Oosthoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Sharon de Witte (74. Daniek Schröer), Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Marieke Klokkers (45. Dorine Ter Burg-Schutte), Yentl Schutteman, Britt ter Wielen (86. Kirsten Nijland), Kelly Hulleman, Yvet de Leeuw, Roëlle Bril.