2e klasse C

23 maart 2019 14:30

G. (Gerrit) van de Pol

Vanmiddag waren de weersomstandigheden weer van dien aard dat er weer fatsoenlijk kon worden gevoetbald en dus maakte Vrouwen 1 de reis naar het landelijk gelegen Oene. In Oene weet je nooit wat je moet verwachten, dus HHC Hardenberg ging onbevangen het duel in.

Het eerste deel van de wedstrijd was wat aftastend van beide kanten, Oene trok al snel een verdedigende stelling op, maar bij verovering balbezit door Oene was het voor de Hardenbergse verdediging zoeken naar de juiste koppeltjes. Na een kwartier had de defensie het in de gaten en kon er nagedacht worden over het met positiespel vrijspelen van onze creatieve mensen. De eerste grote kans was voor Dorine, die een voorzet van Leonie probeerde binnen te werken, maar via de tegenstander ging de bal net naast. Niet veel later probeerde Lieke het van afstand, maar de bal ging naast. In de 16e minuut werd de ban gebroken voor HHC Hardenberg. Een mooie lange voorzet van Marije werd door Yvet van dichtbij binnengekopt (0-1). Vier minuten later was zij ook degene die het laatste zetje gaf tegen de bal, toen Roelle heel slim de bal nog binnenhield bij de achterlijn en daarmee haar tegenstander verraste (0-2). Een goed begin. En de belegering van het doel bleef onverminderd doorgaan. In de 31e minuut maakte Yvet haar hattrick compleet door een corner die over alles en iedereen heen ging netjes binnen te schieten bij de 2e paal (0-3). Zes minuten later was Yvet wederom actief en ditmaal als aangever voor Roelle die goed binnenschoot (0-4). Oene kwam er maar moeizaam uit en beperkte zich tot verdedigen. Daar moet bij worden gezegd dat de organisatie bij HHC Hardenberg achterin goed stond, waarbij ook goed overleg plaatsvond. Vlak voor rust nog twee kansen. Een vrije trap van Lieke belandde op de lat en Yvet scoorde prachtig op een voorzet van Lieke ver in blessuretijd de 0-5, maar werd vanwege buitenspel teruggefloten.

Met een 0-4 voorsprong de rust in, dat kan vervelender. Maar de scherpte moest blijven en dat wisten de dames ook. En HHC Hardenberg poogde de score verder op te laten lopen. Dorine kreeg in de 49e minuut een schietkans met links, mistte kracht, maar desondanks kon de keepster de bal niet keren (0-5). Lieke was ondertussen nog meer op zoek naar haar doelpunt, haar vrije trap belandde deze keer op het dak van het doel. In de 54e minuut was het Yvet die onderweg leek naar heer 4e van de dag, aan het einde van de aanval probeerde ze de meegekomen Kelly te bedienen, maar de bal was te scherp en belandde naast de goal. Uiteindelijk kwam de 0-6 niet veel later wel op het scorebord. Leonie werd prima vrijgespeeld door Lieke en Leonie scoorde haar 1e doelpunt voor Vrouwen 1 tussen de benen van de keepster door. Lieke bleef ook proberen om haar doelpuntje mee te pakken. In de 71e minuut schoot ze van afstand, maar de keepster kon knap redden. Lieke werd er al langzaam moedeloos van. De ingevallen Sharon en Lieke maakte niet lang daarna nog een mooi combinatiespel, die eindigde bij Sharon die de keepster uiteindelijk op haar pad vond.

In de 77e minuut een vrije trap van Sharon. Lieke beweegt goed naar de bal en kopt de baal steenhard….op de paal! Net op het moment dat niemand nog geloof had dat Lieke zou scoren, gebeurde het toch. In de 81e minuut werd ze mooi vrijgespeeld en daar ging dan ook Lieke’s 1e in het oranje-zwart tegen de touwen (0-7)! Het slotakkoord was voor aanvoerder Sharon, die een vrije trap in de 87e minuut ineens in de goal werkte (0-8). Daarna vond scheidsrechter van der Pol het wel welletjes.

Een eenvoudige overwinning met flink wat doelpunten. Was voor Vrouwen 1 alweer een tijdje geleden. Volgende week de volgende competitiewedstrijd in en tegen Hollandscheveld. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Oosthoek. En de dames hebben nog wat goed te maken vanuit de heenwedstrijd!

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Marlijn Muis, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman (45. Kirsten Nijland), Roëlle Bril, Leonie Overweg, Dorine ter Burg-Schutte (67. Sharon de Witte), Vera Hakkers (45. Kelly Hulleman), Lieke Lambers, Yvet de Leeuw.