2 - 0

OZC VR1

2e klasse C

8 december 2018 15:00

De dames van OZC Ommen waren vandaag de tegenstander van het vrouwenboegbeeld van HHC Hardenberg. Op sportpark De Boshoek was om 15.00 uur de regen inmiddels verdwenen en had plaatsgemaakt voor een behoorlijke wind dwars over het veld. En deze wind had vooral in de eerste helft een behoorlijke invloed op de kwaliteit van het spel. Het eerste kwartier van de wedstrijd was vooral aftasten van beide kanten. Na deze fase zette HHC Hardenberg de formatie neer, zodat het middenveld meer in balans was. Vanaf dat moment was het HHC Hardenberg dat met name de aanval zocht en OZC probeerde via counters er gevaarlijk uit te komen. HHC Hardenberg had de eerste helft de wind letterlijk en figuurlijk in de rug. In de 18e minuut kwam Sharon de Witte los van haar tegenstander net buiten het strafschopgebied. Ze besloot maar te schieten. De houdbare bal bleek toch moeilijk voor de keepster van OZC Ommen, de bal ging tussen haar benen door en tergend langzaam rolde de bal over de doellijn, net voordat de keepster de bal kon pakken (1-0).

Dat was een mooie meevaller. Zo creëerden de Hardenbergse dames nog een aantal kansen in de eerste helft. Het spel was zenuwachtig en niet erg goed, waardoor er ondanks het speloverwicht maar weinig opgelegde kansen konden worden genoteerd. Aan de andere kant van het veld was het iedere keer oppassen en doordat HHC Hardenberg momenten van concentratieverlies had, kreeg ook OZC een paar kansen, waarvan één heel goede kans. Maar 1 op 1 met Sharon de Vogel was Sharon de winnaar. Met een 1-0 voorsprong gingen de ploegen rusten.

De tweede helft werd er beter gespeeld door HHC Hardenberg. Met de wind in het gezicht werd gebruik gemaakt van de kwaliteiten in het team, werd er scherp verdedigd en had HHC Hardenberg de wedstrijd steeds meer in handen. Na een paar leuke aanvallen met en zonder gevaar was de volgende wel raak. In de 61e minuut schatte Kelly een voorzet van Yentl op waarde en schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen. Halverwege de tweede helft ging OZC meer risico nemen om toch de aansluiting te bewerkstelligen. Daarbij kwam HHC Hardenberg een keer goed weg doordat een vrije trap van OZC op de lat uiteen spatte en de rebound in de armen van Sharon belandde. Over en weer kwamen er nu kansen, voor HHC Hardenberg hadden Yvet en Yentl nog goede kansen op de definitieve beslissing in de wedstrijd. Maar ook OZC kreeg nog een goede kans, maar weer was het Sharon die de HHC-dames redde. Na exact 90 minuten vond scheidsrechter Eisenga het voldoende en floot hij af. Daarmee haalde de damestak van HHC Hardenberg de volle score deze zaterdag: na de 1-0 winst van het 3e en de 2-0 winst van Vrouwen 2, completeerde Vrouwen 1 de serie.

Wederom een goed resultaat voor HHC Vrouwen 1, maar ook deze keer met aandachtspunten. Hier kan weer goed aan gewerkt worden in de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. HHC Hardenberg neemt het volgende week op tegen koploper Be Quick Vrouwen 2. Aanvang 14.00 op sportpark Be Quick ’28.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marlijn Muis, Lieke Lambers, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Roëlle Bril (54. Marieke Klokkers), Yentl Schutteman, Sharon de Witte, Vera Hakkers (63. Leonie Overweg), Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman. Marije Pol niet gespeeld.