1 - 1

SC Genemuiden VR1

2e klasse C

13 oktober 2018 15:00

Voordat er gisteren kon worden aangetreden tegen Genemuiden Vrouwen 1, moesten de dames eerst onder toeziend oog van de tegenstander van deze middag op de gevoelige plaat. Genoeg tijd daarvoor, gelukkig hadden we het weer ruim ingepland, want de wedstrijd begon pas om 15.15 uur dankzij het uitlopen van de wedstrijden ervoor.

Zowel HHC als Genemuiden begon slordig aan de wedstrijd. Maar na circa 6 minuten spelen kwamen de eerste kansjes. De eerste corner van HHC leverde direct een enorme scrimage op voor het doel van Genemuiden, waarbij de bal zomaar had binnen kunnen vallen, even daarna stuurde Marlijn Yentl weg die vanaf rechts het zijnet vond. HHC was de baas op het veld, maar erg gemakkelijk ging het allemaal niet. En wat je dan niet wil is dat een slordigheidje direct door de tegenstander wordt afgestraft. Maar dit gebeurde wel. Balverlies op het middenveld en Genemuiden kwam er goed uit. De situatie werd goed uitgespeeld en de bal lag achter Sharon de Vogel (0-1). Dat was een domper! HHC kreeg het moeilijker, Genemuiden zette hoog druk en het baltempo bleef laag bij HHC. Veel onnodig balverlies en HHC bleef te veel op eigen veld hangen.

Toch kreeg HHC in de eerste helft een aantal kansen, maar de scherpte bij het eindstation ontbrak. Vooral in het laatste kwartier werd de druk op het doel van Genemuiden verhoogd. Maar de voorwaartsen kregen de bal er niet in. De grootste kans uit de eerste helft was voor Yentl, die door Sharon de Witte achter de verdediging van Genemuiden werd gelanceerd. Ze kwam te veel aan de zijkant terecht, waardoor de hoek te moeilijk werd en het schot wederom het zijnet raakte. Genemuiden daarentegen had haar enige kans verzilverd, zodat we met een 0-1 achterstand de thee konden gaan opdrinken.

Na de pauze stond er een ander HHC: scherper in de duels, creatiever en met meer wil om te winnen. Een ware belegering van het doel van Genemuiden was het resultaat. In de 2e minuut twee corners van Yentl achter elkaar. De eerste werd door Britt op de lat gekopt en door Lieke vervolgens over getikt. De opvolgende corner werd vervolgens snoeihard binnengekopt door Lieke. Maar dit was nog niet de gelijkmaker, omdat de scheidsrechter een klein duwtje van Britt had gezien. Maar de toon was gezet. Vervolgens een schot van Sharon de Witte over de goal, een voorzet van Yentl die maar ternauwernood door de keepster tot hoekschop kon worden verwerkt en Yvet die met een persoonlijke actie de keepster aan het werk zet; de rebound kon door Yentl net niet worden binnen gewerkt. Achterin bleef het opletten en net toen iedereen dacht dat de gelijkmaker kon gaan vallen, kreeg Genemuiden een schietkans van afstand. Een prachtige redding van Sharon de Vogel voorkwam een grotere achterstand. In de 58e minuut kwam dan toch de langverwachte gelijkmaker die geheel op het conto van Yvet kwam, die agressief en scherp de bal veroverde in de verdediging van Genemuiden en alleen op de keepster af kon. Yvet bleef koel en schoof de bal langs de keeper in de goal (1-1). Daarna bleef HHC doorgaan, ondanks de vele blessurebehandelingen bij Genemuiden. Ook Genemuiden had nog een kans uit een vrije trap, maar de speelster van Genemuiden kopte de bal voorlangs. Wederom was Yvet het meest dichtbij om de winnende treffer te maken, maar haar inzet, nadat de keepster een schot van Britt losliet, kon nog van de lijn worden gehaald door een verdediger van Genemuiden. Kort daarna deed ook de scheidsrechter nog een duit in het zakje. Hij floot op eigen houtje (de grensrechter hield terecht de vlag omlaag) Yvet terug, die alleen op de keeper af kon en zag de rechtsback van Genemuiden volledig over het hoofd! HHC bleef het proberen, ook met verse krachten erin, maar de bal mocht er niet meer in. Helaas een onterechte puntendeling, maar het dwingende spel moet je wel afmaken met het maken van doelpunten.

Volgende week komt de koploper (Bergentheim) naar Hardenberg. Dat belooft ook weer een leuk potje te worden. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Lisa Battjes-Olsman, Sharon de Witte, Lieke Lambers, Marlijn Muis, Britt ter Wielen (62. Roelle Bril), Yentl Schutteman, Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman (77. Vera Hakkers), Marieke Klokkers, Kirsten Veerman (45. Renate Reinders). Ranjanee Breukelman en Marije Pol niet gespeeld.