HZVV VR1

2e klasse C

24 november 2018 15:00

Zaterdag 24 november was er voor Vrouwen 1 weer een nieuwe speelronde voor de competitie. Het Hoogeveense HZVV, dat naar mening van velen te laag op de ranglijst staat, kwam op bezoek in Hardenberg. Een goede ploeg waar HHC zich op kon richten.

En HHC begon goed. De eerste corner van HHC in de 3e minuut werd van de lijn gehaald door HZVV. HHC had het initiatief, het balletje ging rond en in de messcherpe omschakeling van HZVV werd kordaat opgetreden. Kleine kansjes waren er over en weer: een schot van afstand van HZVV over en Vera en Kelly kregen beiden vlak voor de goal een mogelijkheid er iets moois van te maken. In de 16e minuut leidde de aanvallen van HHC tot een solo van Yentl, die bij Kelly eindigde. De inzet van Kelly belandde net naast de goal van HZVV. In de 18e minuut een grote schietkans voor Vera, maar zij probeert breed Sharon te bereiken, waar een tegenstander tussen zit en een corner overblijft. Uit deze corner kopt Britt de bal op de lat. HHC had in deze fase de openingstreffer moeten maken.

In de 21e minuut geeft de scheidsrechter van dienst HZVV een corner cadeau terwijl de bal niet over de lijn geweest is en zeker niet door een HHC speelster is geraakt. HHC is hierdoor van slag en vergeet goed te verdedigen, waardoor de corner kan worden binnen gewerkt (0-1). Dit doelpunt gaf HZVV even vleugels, want de eerstvolgende kans is ook voor HZVV. De linksbuiten legt Marije in de lure, maar vindt de paal op haar weg. Daar kwam HHC goed weg. Niet veel later in de 29e minuut deed HHC wat terug en maakte HHC de terechte gelijkmaker. Yentl zette Sharon de Witte vrij voor de keepster, deze kon nog redden, maar in de rebound was het Vera die de bal tegen het net kon trappen (1-1). Op dat moment was het spelbeeld een gelijk opgaande wedstrijd. Het initiatief lag wel bij HHC, zonder dat HHC echt dominant speelde. In de omschakeling van balbezit naar balverlies moest HHC heel erg opletten, omdat HZVV er vaak snel uit kwam. Zo ook in de 36e minuut. De aanvoerder van HZVV kon zich wegdraaien van Sharon de Witte en omdat HHC in de voorwaartse stand stond, kon ze oplopen tot de middencirkel. Ze zag Sharon de Vogel ver voor haar doel staan en op een fantastische wijze schoot ze de bal met de juiste snelheid en richting over Sharon in het doel. Een prachtig doelpunt (1-2), maar iets wat HHC niet kon gebruiken in die fase. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op.

HHC weet dat het vooral door moet gaan met hard werken en dat het geconcentreerd moet zijn bij de kansen die ongetwijfeld nog komen. Marieke moet geblesseerd afhaken, zodat HHC noodgedwongen moet wisselen. Ook de tweede helft begint HHC goed. In de eerste drie minuten krijgt Yvet een schietkans en een scrimage voor de goal van HZVV kan niet tot doelpunt worden omgezet door Yentl en Vera. In de 58e minuut een curieus moment, Renate wordt duidelijk geslagen door de spits van HZVV. De scheidsrechter kijkt ernaar en houdt het heel opmerkelijk bij een mondelinge vermaning. Direct daarna moet Sharon de Vogel redden op een kopbal van HZVV. HZVV realiseert zich blijkbaar dat ze de wedstrijd in het slot moeten gooien en beginnen wat dwingender te spelen en het initiatief te pakken. Dat leidt in 66e minuut tot een kans van HZVV waarbij Sharon wederom op de juiste plek staat om te redden. Één minuut later moet Yvet vanwege een blessure van het veld en moet er weer noodgedwongen worden gewisseld. HHC probeert de aanval te zoeken, maar HZVV verdedigt in deze fase goed. In de 79e minuut doet HZVV waar ze naar op zoek waren. Marije wordt op 16 meter van de goal uitgespeeld en de linksbuiten vindt kiezelhard diagonaal het net (1-3). Daarmee is het verzet gebroken. HZVV blijft het meest gevaarlijk in deze fase. In de laatste fase van de wedstrijd probeert HHC het nog wel. Een doelpunt van Britt wordt nog terecht afgekeurd vanwege een overtreding van Renate. Een schot van Yentl gaat hoog over en in de laatste minuut van de officiële speeltijd de grootste kans op de 2-3: Yentl’s vrije trap wordt losgelaten door de keepster van HZVV, maar Vera kan de terugkomende bal niet tussen de palen krijgen.

Ver in blessuretijd wordt het dan ook nog 1-4. Renate maakte hands in het strafschopgebied en een penalty werd toegekend. Sharon keerde de penalty, maar de rebound werd alsnog binnen gewerkt door HZVV omdat niemand van HHC inliep.

Een teleurstellend resultaat tegen een goed spelend HZVV dat terecht gewonnen heeft. HHC heeft wel keihard gewerkt en geprobeerd om een beter resultaat te behalen, maar het zat de Hardenbergse dames gisteren niet mee. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan speelt Vrouwen 1 in en tegen Hellendoorn. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Voordam.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Yvet de Leeuw (71. Leonie Overweg), Renate Reinders, Marlijn Muis, Britt ter Wielen, Yentl Schutteman, Sharon de Witte, Vera Hakkers, Marieke Klokkers (45. Roëlle Bril), Kelly Hulleman (80. Lisa Battjes-Olsman).