3 - 2

v.v. Hellendoorn VR1

2e klasse C

20 april 2019 15:00

Op paaszaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Hellendoorn Vrouwen 1 op het programma. Hellendoorn, dat inmiddels al is gedegradeerd, kon vrijuit voetballen en HHC Hardenberg zit in een lastige fase waardoor een overwinning meer dan nodig was. Vol goede moed werd de warme kunstgrasmat dan ook betreden door beide ploegen.

Het begin was aftastend en zeker van de kant van HHC Hardenberg erg onrustig. Aan beide kanten leidde dit tot erg veel balverlies, de toeschouwers zagen in het 1e kwartier een foutenfestival. De eerste plaagstootjes van beide kanten kwamen rond de 15e minuut. Eerst HHC Hardenberg met een mooie snelle combinatie door het centrum, waarbij de eindpass van Lieke net iets te hard bleek. Daarna een vrije trap van Hellendoorn die zo voor de voeten valt van de Hellendoornse aanvaller; zij werkte de bal echter naast de goal. Langzaamaan nam HHC Hardenberg het initiatief in de wedstrijd en net op een moment dat HHC Hardenberg druk wilde zetten op de tegenstander kreeg het in de 17e minuut een effectieve counter om de oren. Lisa kon niet meer ingrijpen, waardoor haar tegenstander diagonaal kon binnen schieten (0-1). HHC Hardenberg leek even van slag, maar rechtte de rug na een paar minuten. Een schietkans van Lieke van buiten het strafschopgebied ging net naast de goal. De door de scheidsrechter ingebouwde drinkpauze werd benut om elkaar tot rust te manen, het spel was te onrustig. Na deze drinkpauze liet HHC Hardenberg zien over veerkracht te beschikken. In de 31e minuut was het Marije die Yvet in de diepte wist te bereiken, met het hoofd werkte Yvet de bal over de keepster in het doel (1-1)! En vijf minuten later was het weer Yvet, dit keer op aangeven van Marlijn die de keepster wist te verschalken. Dit keer tikte ze de bal langs de keepster en een verdedigster kon op de lijn niet meer repareren (2-1). En HHC Hardenberg ging door, wilde de wedstrijd nog voor rust in het slot gooien. Dat lukte in de laatste officiële speelminuut van de 1e helft. Marije speelde Dorine deze keer vrij in de diepte en met een prachtig schot werd door Dorine de 3-1 binnengeschoten.

Na de rust was er volledige controle bij HHC Hardenberg en werd er gezocht naar de noodzakelijke uitbreiding van de score, om Hellendoorn de belangrijke knock out te geven. Yvet kon dit doen op aangeven van Lisa, maar vond de keepster op haar weg. Ook Lieke kreeg nog een schietkans na een mooie persoonlijke actie van Yvet, maar nu stond een verdediger in de weg. Uit het niets in de 59e minuut een opbouwfout bij Marije en Hellendoorn kan vrij inschieten (3-2). Nu moest HHC Hardenberg helemaal oppassen dat de wedstrijd niet uit de handen glipte. Maar ondanks dat het nog steeds rommelig en slordig was bij de Hardenbergse formatie, was er toch nog controle bij HHC Hardenberg. Er volgde een fase waarin HHC Hardenberg de 4-2 had kunnen maken. Eerst een mooie aanval over de rechterkant, waarbij Roëlle uiteindelijk een voorzet van Leonie net over schoot. Een steekbal van Vera op Yvet werd wederom gekeerd door de keepster en direct daarna een voorzet van Leonie die net te hoog was voor Kelly om binnen te koppen.

Na de 2e drinkpauze was het Hellendoorn die meer risico ging nemen om toch nog een punt mee naar huis te nemen. Voor het eerst deze wedstrijd, speelde alles zich grotendeels af op de helft van HHC Hardenberg. Een vrije trap moest nog worden gered door Sharon. Laatste wapenfeit was voor HHC Hardenberg. Kelly werkte na een corner van Yvet de bal over de lijn, echter de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet de lijn was gepasseerd. Hierdoor bleef de stand op 3-2 staan en heeft HHC Hardenberg na 4 nederlagen op rij eindelijk weer eens de broodnodige 3 punten!

Hard gewerkt en veerkracht getoond. Dames van Vrouwen 2 weer bedankt voor jullie bijdrage! Vrouwen 1 is nu twee weekenden vrij en heeft daarna een zwaar programma van 3 wedstrijden voor de boeg. Over drie weken (11 mei) treden de dames eerst aan tegen HZVV Vrouwen 1. Aanvang 15.00 uur op sportpark Bentinckdijk in Hoogeveen.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol (78. Kirsten Nijland), Lieke Lambers, Marlijn Muis, Lisa Battjes-Olsman, Dorine ter Burg-Schutte (64. Daniek Schröer), Kelly Hulleman, Britt ter Wielen (53. Leonie Overweg), Vera Hakkers, Yvet de Leeuw, Roëlle Bril.