HHC VR1

2e klasse C

9 februari 2019 16:30

Na twee voetballoze weekenden, werd de competitie voor Vrouwen 1 gisteren weer hervat met een verre uitwedstrijd tegen DZC ’68 Vrouwen 1. Ruim anderhalf uur rijden en om 16.30 uur het beginsignaal, het beloofde een lange dag te worden. Vrouwen 1 besloot er vooral ook een gezellige teamdag van te maken.

Om 12.45 uur begon de dag met een gezamenlijke lunch op de Boshoek. Heerlijke broodjes,  mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsor Bakker Batjes! Voor de rit naar Doetinchem was een busje geregeld om ons onder de weersomstandigheden van felle wind veilig naar Doetinchem te brengen en weer terug.  En gezien het tijdstip van de wedstrijd hadden de dames ook het avondeten van tevoren geregeld, direct na de wedstrijd werden de pizza’s op het sportpark van DZC ’68 bezorgd.

Tussendoor moest er nog een wedstrijd worden gevoetbald tegen één van de twee titelkandidaten uit onze competitie. Dit seizoen al twee keer tegen gespeeld: voor de competitie nipt verloren en voor de beker gewonnen, dus we wisten wat ons te wachten stond. Helaas verloren we de toss, zodat we de eerste helft niet de gewenste wind in de rug hadden. Maar desondanks begon HHC Hardenberg goed aan de wedstrijd. Onder aanvoering van Sharon de Witte was het HHC Hardenberg dat de eerste fase de bovenliggende partij was. DZC ’68 had in de beginfase veel overtredingen nodig, waarvan er 1 door de scheidsrechter ook werd beloond met een gele kaart. Echt heel gevaarlijk werden beide partijen niet. Heel onfortuinlijk voor HHC Hardenberg kwam er een ommekeer in de krachtsverhoudingen. DZC ’68 had letterlijk en figuurlijk de wind in de rug en dit leverde in de 22e minuut een doelpunt op. Een vrije trap werd gedragen door de wind. Renate wilde de bal wegkoppen, maar kon door de wind slecht timen. Ze raakte de bal, maar ging achteruit in plaats van vooruit. De bal belandde op de lat en ging via het lichaam van Sharon de Vogel tergend langzaam over de doellijn. Wat een pech voor HHC Hardenberg en wat een geluk voor DZC ’68, die de voorsprong nodig had om beter in de wedstrijd te komen. Vanaf dat moment was de wedstrijd qua veldbeeld in evenwicht. Het was wat gevaarlijker voor het doel van HHC Hardenberg, met name corners waren extra gevaarlijk als gevolg van de stand van de wind. Maar ook HHC Hardenberg was gevaarlijk. Yentl maakte in de 40e minuut een mooie solo, echter beloonde zichzelf niet. De bal ging over het doel van DZC ’68. De rust leek gehaald te worden met een 1-0 ruststand voor DZC ’68. Vlak voor de rust nog een vrije trap voor DZC ’68 ver op het middenveld van HHC Hardenberg. Deze bal werd door DZC ’68 in het strafschopgebied gepompt, door niemand geraakt en belandde zomaar in de verre hoek achter Sharon in het net. Rotmoment voor HHC Hardenberg om de 2-0 tegen te krijgen.

In de rust afgesproken om scherp te blijven en langzaam de druk weer te verhogen op het doel van DZC ’68, echter HHC Hardenberg kwam niet geconcentreerd uit de kleedkamer. Want binnen anderhalve minuut was de score door DZC ’68 al opgetrokken tot 3-0, mooi binnengeschoten overigens. De wedstrijd leek daarmee op slot, maar HHC Hardenberg rechtte de rug. Rond de 52e minuut kregen zowel Yentl als Britt kansen op de aansluiting, maar beide schoten gingen net naast. Daarna brak een fase aan waarbij de kwaliteit van DZC ’68 boven kwam en waarbij HHC Hardenberg even helemaal zoek gespeeld werd. Drie kansen werden in korte tijd gecreëerd, maar HHC Hardenberg bleef in leven. Helemaal vanaf de 65e minuut waarbij HHC Hardenberg een aanval over meerdere schijven tot een afronding bracht. Uiteindelijk was het Kelly die op aangeven van Lieke de afronding van de mooie aanval verzorgde (3-1). HHC Hardenberg was weer terug in de wedstrijd. Voor HHC Hardenberg bracht deze goal hoop en DZC ’68, die de wedstrijd op dat moment in handen had, onzekerheid. Er werd gemopperd bij de tegenstander en HHC Hardenberg wilde daar gebruik van maken. Nog één doelpunt en de wedstrijd zou op de kop komen te staan.

In de 72e minuut was het moment daar bijna. Een vrije trap van Sharon de Witte werd dichtbij door Lieke net over de lat gekopt. Inmiddels was het spelbeeld weer gekanteld in het voordeel van HHC Hardenberg. DZC ’68 kwam er in deze fase niet meer uit. En HHC Hardenberg probeerde de ene na de andere aanval te plaatsen, maar doorgaans werd er adequaat verdedigd door DZC ’68. In de 84e minuut nog een kans van Yentl, maar ook deze bal ging over het doel van DZC ’68. Er was in deze fase veel druk van HHC Hardenberg, maar DZC ’68 hield stand.

Een 3-1 nederlaag, maar wel een goed spelend HHC Hardenberg gezien die niet zomaar werd weggespeeld door deze kampioenskandidaat. En alle aanwezigen waren het er over eens, het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met een hoog niveau. Daar kan HHC Hardenberg verder mee. Volgende week krijgt Vrouwen 1 de hekkensluiter Heino Vrouwen 1 op bezoek, deze ploeg heeft gisteren de buren van Bergentheim met 2-1 verslagen, dus HHC Hardenberg kan de borst nat maken. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek. Voor wat betreft dit verslag wil ik namens speelsters en begeleiding achtereenvolgens onze sponsor Bakker Battjes, Sickman Personenvervoer, de vriendelijke chauffeur Ben en HHC bedanken voor de ondersteuning en het mede mogelijk maken van deze dag! Klasse, wordt zeer gewaardeerd.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Lieke Lambers, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Britt ter Wielen (70. Dorine Ter Burg-Schutte), Yentl Schutteman, Sharon de Witte (80. Marlijn Muis), Kelly Hulleman, Yvet de Leeuw, Roëlle Bril (66. Vera Hakkers).