BELANGRIJKE OVERWINNING VOOR VROUWEN 1 IN HELLENDOORN

0 - 6

HHC VR1

2e klasse C

1 december 2018 15:00

Vandaag moest Vrouwen 1 de volgende competitiewedstrijd spelen in en tegen Hellendoorn. Hellendoorn heeft een reputatie die wij ook kenden, maar de aandacht moest naar onszelf. Gezien de uitslagen van de afgelopen weken moest er ‘gewoon’ gewonnen worden vandaag. En dit moesten we doen met de 13 dames die er vandaag bij waren. Positief bericht uit de ziekenboeg was de terugkeer van Lieke Lambers. Nadat de dames waren bijgepraat over de tegenstander en de strijdwijze, wisten ze wat er vandaag gedaan moest worden: met elkaar als team knokken en gebruik maken van de kwaliteiten die we in het team hebben.

En HHC begon goed aan de wedstrijd. In de 4e minuut schoot Marije de bal na een pass van Yentl net over het doel. Roelle deed het een minuut later, eveneens op aangeven van Yentl, net wat beter. Roelle lobde de bal over de keepster in het doel (0-1). Een goed begin is vaak half werk, maar dat was niet het geval voor HHC. HHC probeerde goed voetballend de aanval te zoeken, maar leed te veel balverlies. Kansen kwamen er overigens wel voor HHC. De grootste was voor Yvet, die door Yentl vrij voor de keepster werd gezet in de 34e minuut. Maar Yvet schoot de bal over het doel van Hellendoorn. HHC had het moeilijk met het fysieke counterspel van Hellendoorn en gaf onnodig veel corners weg. Uit één van deze corners in de 39e minuut was Hellendoorn het gevaarlijkst in de 1e helft. Het schot van afstand ging echter naast de goal van Sharon. Met een 0-1 ruststand werd de kleedkamers opgezocht voor een bakkie thee.

Ook de tweede helft gaf in eerste instantie geen ander beeld. HHC had een overwicht en probeerde tot kansen te komen, maar was te onnauwkeurig. Er werd veel onnodig balverlies geleden. In de 49e minuut kon Kelly HHC aan de 0-2 helpen, maar Kelly kopte de voorzet van Yvet over het doel. Het eerste kwartier na rust had HHC het moeilijk met de felheid van Hellendoorn en moest alle zeilen bijzetten om Hellendoorn van de goal te houden. Na wederom een foutieve pass achterin, moest Sharon redden op een vrije schietkans op de 1-1 van Hellendoorn. Ook de opvolgende corner werd uiteindelijk een prooi voor Sharon. Het was duidelijk dat HHC de score snel moest verhogen. In de 55e minuut dacht Kelly dit te doen, maar zij schoot naast. Uiteindelijk duurde het tot de 68e minuut voordat de ban gebroken werd. En het was een solo van Renate over het middenveld die eindigde met een crossbal op Yentl. Yentl rondde keurig af (0-2). Daarna was het verzet gebroken en begon de echte belegering van het doel van Hellendoorn. Yentl ging in de 74 minuut alleen op de goal af, was doorgebroken en werd van achteren onderuit geschopt. Geen kaart (?!), maar wel een vrije trap, die door Yentl bijna werd binnengeschoten, de keepster kon nog goed redden. Uit de corner die volgde schoot Renate op de lat. In de 78e minuut was het weer een mooie aanvallende actie van Yentl, die de bal panklaar aan Vera leverde (0-3). Vier minuten later de 0-4. Yentl werd weggestuurd door Yvet en via de tegenstander belandde de bal in het doel. En HHC bleef doorgaan. Britt kon nog bijna scoren met een afstandsschot en Roelle faalde 1 op 1 met de keepster. In de 90e minuut werd vervolgens de 0-5 op het scorebord gezet. Kelly zette goed druk en kon vervolgens een fijne voorzet leveren aan Yentl, die beheerst binnen werkte. In de blessuretijd nog gevolgd door een dubieuze goal van Vera. Renate liep door de verdediging heen en passeerde de keepster, hierbij kwam de bal bij Vera uit, die in buitenspelpositie de bal binnenschoot. Echter, de scheidsrechter vond 0-6 blijkbaar een passende einduitslag. Alhoewel, de beste man zette een 6-0 overwinning voor Hellendoorn in de app (?!).

Een goed resultaat voor HHC Vrouwen 1 en dat was nodig ook. Maar we zijn er nog niet, volgende week speelt Vrouwen 1 een thuiswedstrijd tegen OZC Vrouwen 1. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Lieke Lambers, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman (74. Marieke Klokkers), Roëlle Bril, Yentl Schutteman, Marlijn Muis, Vera Hakkers, Yvet de Leeuw (84. Britt ter Wielen), Kelly Hulleman.