HHC VR1

2e klasse C

9 maart 2019 14:30

Onstuimig weerbeeld, vernieuwd kunstgras in Bergentheim en een derby in het vooruitzicht. Dat was wat Vrouwen 1 vanmiddag naar Bergentheim bracht. Vooraf een mogelijk boeiend gevecht waar je je op kunt verheugen.

En het begin van de wedstrijd leek veelbelovend. Want na nog geen minuut spelen lag de bal al in het mandje achter Sharon de Vogel. HHC werd letterlijk verrast door Bergentheim en kon beginnen aan een inhaalrace (1-0). Ook dit gebeurde in een razend tempo. In de 3e minuut een corner vanaf de linkerkant voor HHC. Britt neemt de bal en draait de bal zo ineens bij en via de tweede paal binnen (1-1). Het ging snel. Twee minuten later een slimme vrije trap van Sharon de Witte, Renate begint een kleine solo en schiet van afstand prachtig raak (1-2). In de 16e minuut de volgende kans voor HHC. Kelly zet aan de linkerkant goed door en kan Yvet in de loop de bal meegeven die alleen voor de keepster opdook en in twee keer lag ook deze bal erin (1-3). Bergentheim liet het er niet bij zitten en begon ook wat meer aan te dringen. Twee vrije trappen leverde dit op, maar beiden uiteindelijk niet gevaarlijk.

HHC was duidelijk de betere ploeg op het veld, maar kon mede door de weersomstandigheden (wind en regen) maar moeilijk een goed voetballende aanval produceren. Spannend was het wel, want HHC drukte Bergentheim naar achteren, maar Bergentheim kan dodelijk zijn in de omschakeling. Dat was bekend, toch gebeurde het. HHC probeerde in de 31e minuut met positiespel een aanval op te zetten, met te veel mensen voor de bal, slordig balverlies en Bergentheim zette een messcherpe counter op. Er was geen houden meer aan, de counter werd goed uitgespeeld en de aansluitingstreffer werd gemaakt (2-3). Ruim een half uur gespeeld en al 5 doelpunten, dat beloofde wat….

Echter, de wind en regen nam toe en kreeg een behoorlijke invloed op het spel. Beide teams hadden veel last met deze omstandigheden en er werden veel foutieve passes genoteerd. Bergentheim gooide de beuk erin en dit had zomaar 2x een strafschop kunnen zijn nadat Yvet onreglementair werd gevloerd, maar scheidsrechter Kicir had geen zin om een penalty te geven. Nog noemenswaardig in de eerste helft is een schot van afstand van Britt die keurig van de lijn werd gekopt door een speelster van Bergentheim.

De tweede helft ontspon er zich een gevecht, een gevecht tegen de weersomstandigheden en de tegenstander. Er werd over en weer met veel inzet gespeeld, maar met goed voetbal had e.e.a. nog maar weinig te maken. Voor HHC zaak om te overleven en Bergentheim om nog de gelijkmaker te produceren. Maar de HHC verdediging bleef overeind, zodat Bergentheim geen kansen meer kreeg. Ook HHC kreeg nauwelijks kansen, Renate was nog dichtbij uit een vrije trap, maar de keepster van Bergentheim redde keurig. Dus was de 2e helft er één van ‘billenknijpen’ aan Hardenbergse kant. Scheidsrechter Kicir was de enige die met deze wind en regen nog plezier beleefde aan de wedstrijd en voegde nog eens maar liefst 7,5 minuut toe aan de wedstrijd. Dan kunnen twee laatste hoekschoppen van Bergentheim nog behoorlijk wat zenuwen opleveren, maar ook deze fase kwam HHC goed door. HHC kon weer 3 punten bijtekenen, wat erg belangrijk is op dit moment.

Volgende week speelt HHC Vrouwen 1 thuis tegen Epe Vrouwen 1. In Epe speelden de ploegen gelijk, dus het belooft wederom een mooie strijd te worden. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Sharon de Witte (37. Lisa Battjes-Olsman), Renate Reinders, Marlijn Muis, Roëlle Bril, Leonie Overweg, Britt ter Wielen (45. Dorine ter Burg-Schutte), Vera Hakkers (78. Kirsten Veerman), Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman.