1 - 0

HHC VR1

2e klasse C

30 maart 2019 14:30

HHC Hardenberg ging gisterenmiddag, voordat er een zelf georganiseerd feest zou plaatsvinden op de Boshoek, tussendoor nog een competitiewedstrijd voetballen in en tegen Hollandscheveld. Het was warm, het veld was slecht en wederom waren gastspeelsters benodigd om een team op de been te brengen. Maar gelukkig waren Kirsten Nijland en Karina Reinders bereid om de gelederen te versterken. De dank van Vrouwen 1 is groot. Tegen deze tegenstander had Vrouwen 1 nog wat recht te zetten, want in het thuisduel deed de ploeg zichzelf ernstig tekort met een 1-2 nederlaag. Dat zou een goede basis moeten zijn om er bovenop te knallen door de dames.

Het eerste kwartier werd door beide ploegen benut om de stellingen in te nemen, de paartjes op het veld te vormen en vooral niet de snelle tegentreffer tegen te krijgen. HHC Hardenberg was nadrukkelijk op de helft van Hollandscheveld op zoek naar de opening, maar toch was het eerste gevaar na 15 minuten spelen voor Hollandscheveld. Een bekeken afstandsschot van Hollandscheveld belandde op de lat boven Sharon de Vogel. Het werd langzamerhand duidelijk dat Hollandscheveld een voorsprong had, want het Hardenbergse elftal wilde voetballen, wat maar moeizaam lukte op het hobbelige grasveld van Hollandscheveld. De strijdwijze van Hollandscheveld was beter afgestemd op deze grasmat. Voor HHC Hardenberg was het zaak om de lange ballen op de spitsen van Hollandscheveld in een vroeg stadium te voorkomen. In de 28e minuut was Kelly dichtbij de openingstreffer. Na een mooie voetballende aanval kreeg zij de bal van Sharon en kon ze aanleggen voor een schot tussen de palen. Echter, een verdediger van Hollandscheveld wierp zich net op tijd voor het schot! De wedstrijd kabbelde voort, HHC probeerde te voetballen, maar kon steeds minder de bal vasthouden op de helft van de tegenstander. In de 39e minuut zorgde een hoge bal van Hollandscheveld richting de goal van Sharon voor chaos in de defensie van HHC Hardenberg. Sharon redde de bal met een hand, maar kon niet voorkomen dat de bal achter haar nog een keer stuiterde en door een polletje in het veld precies over Renate en haar tegenstander heen. De bal rolde heel ongelukkig en tergend langzaam richting goal. Renate probeerde nog te redden op de doellijn, maar de bal was er helaas overheen (1-0)…Een flinke tegenvaller, maar HHC pakte het goed op. Direct na de aftrap had HHC Hardenberg al gelijk kunnen komen. Dorine speelde Sharon de Witte vrij en zij had een bekeken boogbal in haar voeten. De keepster en de lat zorgden ervoor dat de bal niet binnen ging.

De tweede helft een positionele wijziging in het team om meer richting goal van Hollandscheveld te komen en dat lukte ook behoorlijk goed, maar leverde weinig gevaar op. Waar het tweede deel van de 1e helft qua overwicht voor Hollandscheveld was, was duidelijk in de 2e helft wat het doel van Hollandscheveld was. Voorsprong verdedigen en via snelle counters de genadeklap uitdelen. Het spel speelde zich dan ook grotendeels op de helft van Hollandscheveld af. In de 65e minuut werkte de taktiek van Hollandscheveld bijna; een messcherpe aanval kon worden binnengeschoten, maar de bal werd naast geschoten. HHC Hardenberg probeerde vervolgens van alles en de druk werd nog eens verhoogd in het laatste kwartier, waarbij HHC Hardenberg risico’s ging nemen.  Invaller Karina kwam 2 keer heel goed door aan de linkerkant en had een prima voorzet. Éen van deze ballen werd nog bijna binnengekopt door Yvet. De belegering was een feit, maar echt doordrukken lukte omdat Hollandscheveld goed en massaal verdedigde. Veel corners nog op het einde van de wedstrijd die gevaar opleverde en waarbij HHC Hardenberg moest opletten voor de tegenstoot. Éen van deze corners belandde nog op de lat van Hollandscheveld, een beetje geluk ontbrak. Ook 4 minuten blessuretijd was niet aan HHC Hardenberg besteed, waardoor Vrouwen 1 wederom de punten aan Hollandscheveld laat.

Wellicht niet geheel terecht, maar tegen een hard vechtend Hollandscheveld heeft Vrouwen 1 te weinig gebracht om aanspraak te maken op de gelijkmaker en heeft het het kleine beetje geluk dat je nodig hebt niet afgedwongen. Gauw de blik dan maar vooruit. Woensdag de halve bekerstrijd in Albergen tegen De Tukkers Vrouwen 1. Een heel goede tegenstander, die natuurlijk favoriet is, maar dat brengt vaak het beste in Vrouwen 1 naar boven. Hopelijk ook komende woensdag. Aanvang 20.00 uur op sportpark Loarkamp.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Marlijn Muis, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman (57. Kirsten Nijland), Dorine ter Burg-Schutte, Kelly Hulleman, Sharon de Witte, Vera Hakkers, Yvet de Leeuw, Roëlle Bril (72. Karina Reinders).