BOEIEND GEVECHT IN EPE LEVERT GEEN WINNAAR OP

Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vorige week werd het al aangekondigd: HHC Vrouwen 1 mocht de borst nat maken in Epe tegen de plaatselijke Vrouwen 1. En dat bleek ook waarheid te worden.

Vanaf minuut 1 was er sprake van een boeiend gevecht in Epe. HHC begon niet scherp, waardoor het Epe wat te veel liet komen. Beide ploegen hadden een dikke 20 minuten nodig om te wennen aan de tegenstander en veel duels werden er uitgevochten. Het was Epe die op het hoofdveld van sportpark Wachtelenberg het initiatief had, HHC had met name moeite om de rust in het spel te vinden. Foutieve passes volgden elkaar op en de middenvelders hadden het zwaar tegen het middenblok van Epe. In de 24e minuut van de wedstrijd volgde de eerste echte doelrijpe kans en deze was voor HHC. Vera stuurde Kirsten in de diepte en in 2 pogingen wist Kirsten de keepster te verschalken (0-1). Tegen de verhouding in stond HHC op een voorsprong.

Vier minuten later was de stand echter alweer gelijkgetrokken. Een domme overtreding van Renate in het strafschopgebied noopte de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. De aanvoerder van Epe gaf Sharon geen kans (1-1). HHC zat nog steeds niet lekker in het spelletje dat ze graag zouden willen spelen. Het lichte overwicht van Epe bleef aanhouden en mede doordat HHC te veel ruimte bood aan Epe, vielen ook alle 2e ballen precies bij speelsters van Epe in de voeten. Het onvermijdelijke gebeurde vervolgens: Lisa moet een vrije trap weggeven op de punt van het strafschopgebied. De bal was lang onderweg maar kon bij de tweede paal ongehinderd worden ingekopt achter Sharon (2-1). De strijd leverde ook af en toe een paar slachtoffers op, waardoor de scheidsrechter behoorlijk wat speeltijd moest bijtrekken. Ver in blessuretijd kreeg HHC dan toch nog een kans, Yentl werd vrij voor de keepster gezet, maar scherpte ontbrak want de bal viel ongelukkig van haar voet zodat de keepster redding kon brengen. Dit betekende dat HHC met een 1-2 achterstand naar de ranja mocht.

Er moest een schepje bovenop, daar was iedereen het wel mee eens. En dat gebeurde ook in de 2e helft. Het werd de 2e helft duidelijk dat HHC niet met nul punten huiswaarts wilde keren. Toch was de 1e kans in de 2e helft voor Epe, maar de bal werd voorlangs geschoten. In de 56e minuut was daar dan de kans op de gelijkmaker, maar uiteindelijk Roëlle bij de tweede paal kreeg de bal niet tussen de palen. Veel kansen ook niet in de tweede helft, nog steeds wel veel strijd en de wedstrijd lag geregeld stil. Scheidsrechter Van der Pol verdient een compliment, want hij had de overtredingen scherp in de gaten, hij moest maar liefst 5 gele kaarten tonen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Maar beide ploegen wilden nu duidelijk winnen. In de 72e minuut had HHC de hulp van Sharon de Vogel nodig om een kans van Epe onschadelijk te maken. Gevolgd door een kans voor Yentl, die op aangeven van Yvet de bal over het doel schoot. HHC ging meer risico nemen en ging nog meer naar voren voetballen. In de 86e minuut wederom een overtreding op HHC halverwege de helft van Epe. Yentl ging achter de bal staan en joeg de bal buiten bereik van de keepster in de rechterhoek. Eindelijk de verdiende gelijkmaker (2-2)!

In de laatste minuten ging ook Epe nog voor de overwinning, dit leverde nog een scrimage op voor de goal van de uitstekend keepende Sharon de Vogel en een schot voorlangs. Uiteindelijk scoorden beide ploegen niet meer, waardoor beide teams met 1 punt als resultaat genoegen moesten nemen.

Volgende week weer een nieuwe kans op drie punten, dan speelt Vrouwen 1 een thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld Vrouwen 1. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Lisa Battjes-Olsman, Sharon de Witte, Renate Reinders, Marlijn Muis, Roëlle Bril (65. Marieke Klokkers), Yentl Schutteman, Britt ter Wielen (75. Marije Pol), Vera Hakkers (58. Kelly Hulleman), Yvet de Leeuw, Kirsten Veerman. Ranjanee Breukelman niet gespeeld.