VROUWEN 1 EINDIGT SEIZOEN MET NEDERLAAG IN GENEMUIDEN

4 - 2

HHC VR1

2e klasse C

25 mei 2019 14:30

Gisterenmiddag speelde HHC Hardenberg Vrouwen 1 haar laatste competitiewedstrijd in en tegen Genemuiden. Ondanks dat er niet veel meer op het spel stond, werd afgesproken toch met een mooie overwinning het seizoen af te sluiten.

Alles leek ook die kant op te gaan de eerste 35 minuten. HHC Hardenberg had volledige controle over de wedstrijd en was met kleine speldenprikjes gevaarlijk. Zo kreeg HHC Hardenberg in de 4e minuut een vrije trap, Sharon schoot de bal in de handen van de keeper. In de 8e minuut kwam HHC Hardenberg op voorsprong. Met een lange bal over de verdediging bereikte Renate de diepgelopen Yvet, die hiermee wel raad wist (0-1). Op één mogelijkheid na van Genemuiden was het HHC Hardenberg dat de dienst uit maakte. Rond een half uur spelen was het tweemaal een kans voor HHC Hardenberg. Eerst was het Sharon de Witte die een kans kreeg en 2 minuten later Vera die kon binnenschieten, maar beide ballen gingen niet tegen het net. In de 34e minuut volgde daarentegen uit het niets wel de gelijkmaker aan de andere kant. Een klutsbal kwam toevallig voor de voeten van de aanvaller van Genemuiden, die beheerst binnenschoot. Sharon de Vogel zat er nog wel aan, maar niet voldoende (1-1). Daarna verloor HHC Hardenberg langzaam de grip op de wedstrijd. Genemuiden werd gevaarlijker en net binnen de officiële speeltijd werd door Genemuiden de 2-1 gescoord, een mooie combinatie door het centrum was de aanleiding. Direct daarna nog een kans voor Kelly na een mooie aanval met Yvet en Vera, maar Kelly vond de keepster op haar pad.

Blijkbaar had deze achterstand een verlammend effect op het elftal van HHC Hardenberg, want het eerste kwartier na rust lieten de dames het lopen, waren niet geconcentreerd en Genemuiden profiteerde ervan. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten scoorde Genemuiden 2x waardoor de wedstrijd gespeeld was (4-1). HHC Hardenberg probeerde het nog wel, maar niet altijd met genoeg overtuiging. Yvet werd in de 65e minuut nog een keer 1 op 1 met de keepster gezet, maar de keepster redde. Het duurde tot de 78e minuut dat Yvet haar afscheidswedstrijd bekroonde met een tweede treffer. Dit keer was het Britt die haar richting doel van Genemuiden stuurde (4-2). Daarna gebeurde niet veel meer en de wedstrijd eindigde voor HHC Hardenberg dus met een teleurstellend resultaat. Een 8e plaats behaald in de competitie, net genoeg om geen nacompetitie te spelen. Het is zoals het is.

Vijf minuten voor tijd hebben we nog aandacht gehad voor het vertrek van Yvet naar SV Meppen, heel veel succes daar! Ook Vera Hakkers stopt na twee seizoenen Vrouwen 1 en gaat recreatief voetballen bij Vrouwen 3 en Marieke Klokkers gaat stoppen na 1 seizoen Vrouwen 1. Beide speelsters worden bedankt voor hun bijdrage de afgelopen seizoen(en) en wij wensen hen succes in de toekomst. Namens speelsters en staf van Vrouwen 1 rest ons verder niets anders dan al onze supporters te bedanken voor de steun dit seizoen en onze jeugdteams MO19 en MO17 van harte te feliciteren met het behaalde kampioenschap!

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Lieke Lambers, Renate Reinders, Kirsten Nijland (56. Lisa Battjes-Olsman), Dorine ter Burg-Schutte (45. Marlijn Muis), Roëlle Bril, Sharon de Witte (56. Britt ter Wielen), Vera Hakkers, Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman.